Het Achterhoeks Gemengd Koor Borculo (v/h Algemeen Gemengd Koor) viert haar vijftigjarig jubileum met een feestelijk concert in de Grote Kerk in Neede.
Het Achterhoeks Gemengd Koor Borculo (v/h Algemeen Gemengd Koor) viert haar vijftigjarig jubileum met een feestelijk concert in de Grote Kerk in Neede. (Foto: PR)

AGK Borculo vraagt bassen en tenoren voor uitvoering met TPO

  Cultuur

Borculo - Het Achterhoeks Gemengd Koor Borculo (v/h Algemeen Gemengd Koor) viert haar vijftigjarig jubileum met een feestelijk concert in de Grote Kerk in Neede. Samen met het Twents Project Orkest en solisten voeren zij dan het Gloria van Vivaldi en de Missa Brevis KV275 van Mozart uit. Het koor nodigt bassen en tenoren uit om beide of eventueel één van beide stukken met hen uit te voeren.

Het AGK Borculo heeft de beide muziekstukken al eerder uitgevoerd. In mei van dit jaar werd de Missa Brevis tijdens de Mozartdagen in de Walburgiskerk in Zutphen ten gehore gebracht. Het Gloria van Vivaldi is in 2012 in de Gudulakerk in Lochem als scratchproject uitgevoerd. Vóór de zomervakantie zijn al enkele delen van het Gloria doorgenomen en "het zit er nog aardig goed in", merkte dirigente Ina Sprick daarbij verrast op.

De Mozartmis ligt na de vertolking in mei nog vers in het geheugen. Bassen en tenoren die zich willen aansluiten kunnen zo nodig dus rekenen op ondersteuning de partijen. Overigens zijn nieuwe leden – zowel zangers als zangeressen – altijd van harte welkom bij het koor. Geïnteresseerden kunnen gerust een aantal keren komen en meedoen om te ervaren hoe hen dit bevalt.

De repetities zijn op woensdag van 20 tot 22 uur in Het Hof aan de Hoflaan 3 in Borculo. De eerste repetitie na de zomervakantie is op woensdag 11 september. De kosten zijn 37,50 euro, inclusief thee/koffie, koorscholing en partituur. Voor opgave of meer info graag mailen naar secretaris@agk-borculo.nl. Zie ook

www.agk-borculo.nl 

Meer berichten