Wandeling rond Mallumse molen moet vrienden opleveren

  Cultuur

Eibergen - De meeste mensen die de Mallumse Molen en het Muldershuis bezoeken gaan ervan uit dat de Gemeente Berkelland eigenaar is van deze gebouwen en deze ook financiert. Dat is dus niet zo. Eigenaar is de Stichting Eibergse Molens. Deze stichting is verantwoordelijk voor de gebouwen en de financiering. De Stichting Vrienden van de Mallumse Molen draagt daar ook in belangrijke mate in bij en is vanuit die invalshoek op zoek naar 'nieuwe vrienden' à 10 euro per jaar of meer.

De Stichting Vrienden van de Mallumse Molen heeft zich tot doel gesteld het financieel en materieel ondersteunen van de niet-subsidiabele aanvragen ten behoeve van de molen en het Muldershuis met bijbehorend terrein en bijgebouwen.

Om geld bijeen te brengen houden de vrienden op 21 september een verlichte avondwandeling rond de molen. De route is 4 kilometer en zal in zijn geheel verlicht worden. Er kan gestart worden tussen 19.30 en 20.30 uur bij de Mallumse Molen. De route gaat langs enkele markante plekken, zoals de kruidentuin, de Kastanjefabriek, de Joodse begraafplaats, het Wievenveld en het labyrint.

Sprekers houden interessante voordrachten en aan lekkers zal het lopers ook zeker niet ontbreken. Gitarist Mart Hillen zal de avond muzikaal omlijsten.

Om 23.00 uur is de activiteit afgelopen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer berichten