De polkapowerband Wahnsinn weet wel hoe een feestje te bouwen.
De polkapowerband Wahnsinn weet wel hoe een feestje te bouwen. (Foto: PR)

Septoberfest: Oktober valt vroeg dit jaar in Borculo

  Cultuur

Borculo - Het bestuur van de Borculose Septemberfeesten voegt dit jaar een aantal nieuwe onderdelen toe aan het uitgebreide programma. Meest in het oog springend is het Septoberfest op de zaterdagmiddag na de optocht, met een dikke knipoog naar de beroemde Oktoberfesten in het zuiden van Duitsland. De Septemberfeesten zijn van 4 tot en met 8 september.

Wie direct na de optocht naar de feesttent loopt, komt onmiddellijk in Duitse sferen: lange tafels, bierbanken, vrijwilligers in lederhosen en dirndlkleding en de polkapowerband Wahnsinn die voor de juiste muzieksfeer zorgt. "En hoe mooi zou het zijn als ook de bezoekers in passende kledij komen, dat zou het feest helemaal compleet maken", aldus de enthousiaste voorzitter Hanjo Willems.

Het is een van de nieuwe onderdelen binnen het programma van de Septemberfeesten. Hiermee wil het bestuur meer aan de wens van het publiek tegemoet komen om op elk moment en voor jong en oud een aantrekkelijk programma aan te bieden. Het past ook in de doelstelling het feest compacter te maken en dat is vooral gelukt door de kermis te verplaatsen naar de parkeerplaats bij het gemeentehuis. Feestgangers kunnen nu gemakkelijk heen en weer lopen van feesttent naar kermis. Wat op de zaterdagmiddag blijft, is dat na de optocht de prijsuitreiking van de wagens en loopgroepen in de feesttent plaatsvindt.

De samenstelling van het bestuur van de Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen te Borculo, kortweg het Oranjecomité genoemd, telt een aantal nieuwe leden en samen hebben ze gekeken naar een andere invulling van het programma.

Dit jaar draaien Anna Huizinga en Liona van Maasakkers voor het eerst mee. "Zij gaan ervaren hoe het is om aan de andere kant van de bar te staan", lachen bestuursleden Joop Jansen en Jeroen Bolster, die inmiddels de nodige ervaring hebben opgedaan. Ze zijn enthousiast over de werkwijze van het bestuur en de ideeën die worden besproken. Cindy Baak, Willie Elschot, Herbert Stoltenberg en Sybe Siderius completeren het bestuur.

Ook de woensdagavond krijgt een iets andere invulling. Met een heuse kinderdisco komt de stemming er al vroeg in en Lonnie Ballonnie maakt voor de kinderen de mooiste creaties van ballonnen, terwijl iets verderop de buurten bij de Marktspelen strijden om de hoogste eer. Na de spelen zullen Plork en de Aannemers de feesttent op kop zetten.

Bekijk het volledige programma op

septemberfeest.nl

Meer berichten