Muziek, theater en het onverwoestbare corso, dat is Festunique in een notendop.
Muziek, theater en het onverwoestbare corso, dat is Festunique in een notendop. (Foto: PR)

Festunique doet 't elk jaar net even anders

  Cultuur

Beltrum - De vaste bezoeker van het Beltrumse Festunique weet inmiddels dat hij of zij jaarlijks vernieuwing kan verwachten. Dit jaar komt die vernieuwing in meerdere aspecten terug: de organisatie boekte een nationaal bekende act, stippelde een nieuwe corsoroute uit én maakte een nieuwe indeling van het feestterrein. Wanneer? Op zondag 1 september in het centrum van Beltrum.

Een dag uit voor het hele gezin en een jaarlijkse reünie van Beltrummers en oud-Beltrummers. Dat is het elke eerste zondag van september. Muziek, theater en het onverwoestbare corso, dat is Festunique in een notendop.

Dit jaar verrast Festunique met De Quattrobar. Acht turners komen met hun verbazingwekkende act op zondag 1 september naar Beltrum. De acrobaten bliezen de jury van 'Holland 's Got Talent' volledig omver. En dat zullen ze in Beltrum opnieuw doen om 17.00 en om 18.30 uur. In de uren daaraan voorafgaand trekt het bloemencorso door het dorp. Het Beltrumse corso is al jaren de grote publiekstrekker van Festunique. De metershoge wagens met indrukwekkende bouwwerken stralen passie en vakmanschap uit

De wagens rijden dit jaar een andere route. Voorzitter van de corsocommissie Luc Nijhuis: "Met de nieuwe route gaat het corso twee keer rond, dus mensen kunnen er twee keer van genieten. Daarnaast willen we proberen om de route helemaal 'vol' te maken met onder meer het jeugdcorso, muziekgroepen en straattheater, zodat mensen over de hele route iets te zien krijgen."

Met de nieuwe terreinindeling wordt nog meer ingespeeld op het festivalgevoel. Na afloop van het corso en het straattheaterprogramma wordt alles op één terrein aangeboden.

Het straattheater begint om 13.00 uur, het bloemencorso om 14.00 uur. Na afloop zet het feest zich voort op het festivalterrein aan de Avesterweg, met muziek van onder andere Bandje Speciaal, Lara Leaves, Twenty Sicks, Pim Pam Pompen en DJ Kay Heezen.

Info:

www.festunique.nl

Meer berichten