Voor de enthousiaste groep van de Goudenregenstraat staat plezier voorop. Ze hopen dat volgend jaar meer bewoners uit de straat aansluiten.
Voor de enthousiaste groep van de Goudenregenstraat staat plezier voorop. Ze hopen dat volgend jaar meer bewoners uit de straat aansluiten. (Foto: PR)

Steeds meer straten Borculo versierd tijdens Septemberfeesten

  Cultuur

Borculo - Tot grote vreugde van het bestuur van de Septemberfeesten hullen zich dit jaar meer straten dan ooit in de straatversiering. Het aantal aangemelde objecten is zelfs zo groot dat de jury twee avonden nodig heeft om alles te keuren. Nieuw zijn de Marijkestraat en de Goudenregenstraat.

Lichte paniek in de werkplaats aan de Marijkestraat: ondanks dat de kleurnummers op de verftubes hetzelfde zijn, is de verf toch verschillend van kleur. Dat betekent dat er gemengd moet worden met als consequentie dat je in een keer genoeg moet maken voor alle platen.

De bewoners zijn er laconiek onder en gaan rustig aan de slag om de goede kleur te krijgen. De straat telt zes huizen en dat betekent dat iedereen de handen uit de mouwen moet steken om alles op tijd af te hebben. Gelukkig is er hulp van overbuurman Henri van de Kronenburgerstraat, die als ervaren klusser flink meehelpt.

Het was nieuwe bewoner Sander Siebelink die vorig jaar het initiatief nam om wat de ondernemen. Aanvankelijk dacht de buurt dat het alleen om een tent ging, zoals die ook in de Prins Hendrikstraat staat. Toen hij over straatversiering begon, moesten de bewoners toch wel even slikken. Een object in het cycloonpark – het eerste idee – bleek vanwege de elektriciteit niet realistisch en inmiddels wordt er hard gewerkt aan de versiering aan de kant van de huizen.

Begin augustus is begonnen met het vervaardigen van de zes versieringen die in de straat zullen komen. Onder het motto: 'niets moet, alles mag' is iedereen druk en zelfs de kinderen helpen fanatiek mee met inkleuren. Daar zijn de ouders erg blij mee; het laat zien hoe groot de betrokkenheid is.

Dit jaar is een klein deel van de Goudenregenstraat begonnen en de initiatiefnemers hopen van harte op een sneeuwbaleffect, zodat volgend jaar meer mensen meedoen. Dat gaat de bewoners aan de Marijkestraat niet lukken, omdat de straat maar zes huizen telt. Wat beide straten gemeen hebben, is dat er veel enthousiasme is, er volop plannen zijn en nu al wordt uitgekeken naar volgend jaar om de straatversiering verder uit te breiden.

Aanmelden voor de straatversiering of een object kan nog tot 28 augustus. De straatversieringen worden door een deskundige jury beoordeeld op vier aspecten: idee, afwerking, bloemen en verlichting. 

Voor alle informatie over de Septemberfeesten: www.septemberfeest.nl. Meld je aan voor de optocht of lichtroute via www.septemberfeest.nl/deelname.

Meer berichten