Tijdens dit uurtje wordt er voorgelezen aan baby's, dreumesen, peuters en hun ouders.
Tijdens dit uurtje wordt er voorgelezen aan baby's, dreumesen, peuters en hun ouders. (Foto: )

Boekjes & Babbels: 'Voorlezen prikkelt fantasie en ontwikkelt taalgevoel'

  Cultuur

Berkelland – Boekjes & Babbels gaat na een zomeronderbreking weer van start in de maand september. Alle ouders en kinderen zijn weer van harte welkom tijdens deze gratis bijeenkomsten in elke vestiging van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

"Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hen heel veel plezier", aldus Resy Oonk van de bieb. In elke vestiging van de Bibliotheek Oost-Achterhoek vindt maandelijks 'Boekjes & Babbels' plaats, in Borculo zelfs tweewekelijks.

Tijdens dit uurtje wordt er voorgelezen aan baby's, dreumesen, peuters en hun ouders. Maar daarnaast is het een erg leuke gelegenheid om andere ouders te ontmoeten en van gedachten te wisselen over bijvoorbeeld opvoedingszaken, onder het genot van een kopje koffie of thee. Tijdens 'Boekjes & Babbels' staat de ene keer een prentenboek in het middelpunt. De andere keer is dat een thema.

Op de website www.oostachterhoek.nl staat het complete programma. Daarnaast liggen in alle vestigingen boekenleggers, waar het programma eveneens op vermeld staat.

Meer berichten