De cast met links souffleuse Marga Huls en tweede van links regisseuse Anita Maarschalkerweerd.
De cast met links souffleuse Marga Huls en tweede van links regisseuse Anita Maarschalkerweerd.

Feest Holterhoek: volkstoneel en veel aandacht voor jongste jeugd

  Cultuur

Holterhoek - Holterhoek viert haar jaarlijkse kermis van 1 tot en met 3 augustus. Nieuw zijn dit jaar de Achterhoekse bofkontenbus, de gratis draaimolen voor de jeugd en het uitje naar Leemland voor de basisschooljeugd.

Toneelvereniging 'Kan Wat Worden.. (of neet)' opent op donderdag 1 augustus het feestweekend met de eenmalige uitvoering van het stuk 'A-j veult wat ik veul, dan zeg ie niks meer' op het terrein bij Grenszicht. Aanvang is om 19.45 uur. Er zijn nog kaartjes te koop bij Grenszicht, De Lindeboom Eibergen en Bruna Groenlo.

Voor de vrijdagmorgen staat als eerste het ophalen van het koningspaar 2019 Gerie en Gudrun Overkamp en jeugdkoning Daan Penterman gepland. Het bestuur heeft de Achterhoekse bofkontenbus kunnen bemachtigen als het vervoermiddel voor de hoogheden. Holterhoekers wordt gevraagd mee te fietsen om een gezellige stoet te vormen achter de bus.

Voorzitter Gerben Papen zal de koningen toespreken en na een kopje koffie en een drankje gaat de gehele stoet weer richting de tent. Bij aankomst kan men om 12.00 uur aanschuiven voor de brunch.

Dit jaar zal er op de vrijdag en zaterdag voor de jeugd een draaimolen aanwezig zijn. De kinderen hebben hiervoor gratis entree. De jongste jeugd kan na de brunch eendjes gaan vangen. Om 14.00 uur begint het volleybaltoernooi en tegelijk zijn er allerlei volksspelen voor jong en oud. De Ploddeband zorgt 's avonds voor muziek.

Op de vrijdag 3 augustus zullen wethouder Maikel van der Neut en voorzitter Gerben Papen de officiële opening verrichten. De wethouder zal ook het traditionele vogelschieten openen door het eerste schot te lossen.

Voor de basisschooljeugd heeft het bestuur een activiteit georganiseerd bij Leemland Activiteiten & Zorg. De jeugd gaat per Jan Plezier naar deze accomodatie halverwege Groenlo. Kinderen kunnen zich aanmelden via een mail naar secretaris@holterhoek.eu. Voor de jongste jeugd zal er vertier zijn op het kermisterrein.

's Middags zorgt Gert Ekkelboom voor muziek en 's avonds staan Curls on Fire op het podium. Meer info op holterhoek.eu

Meer berichten