Jikke en Jet Schurink uit Eibergen stuurden de mooiste foto in. Als dank mogen ze kleien.
Jikke en Jet Schurink uit Eibergen stuurden de mooiste foto in. Als dank mogen ze kleien. (Foto: )

Jikke en Jet Schurink winnen fotowedstrijd

  Cultuur

Eibergen - De fotowedstrijd 'Kunst voor jong en oud' is gewonnen door Jikke en Jet Schurink uit Eibergen. Ze kregen hun zelfgekozen prijs, een workshop kleien, woensdag overhandigd in de nieuwe studio van fotograaf Han te Hennepe.

De wedstrijd was uitgeschreven door de kunstkringen Berkelland Art (B-rt) en Kunstkring Ruurlo bij gelegenheid van de Atelierroute 2019 die tijdens de pinksterdagen plaatsvond. 'Kinderen al van jongs af aan kennis laten maken met kunst' was de gedachte achter deze prijsvraag. Hoewel het aantal inzendingen een beetje tegenviel, waren er ruim voldoende om uit de inzendingen drie prijswinnaars te kunnen aanwijzen.

Opvallend was het feit dat de winnaars allemaal meisjes waren wier naam met een J begint. Jikke en Jet Schurink uit Eibergen stuurden de mooiste foto in. De tweede prijs was voor Jade Knippers uit Neede en de derde prijs ging naar Janne Waanders uit Borculo. De geldprijzen moesten besteed worden aan iets dat te maken heeft met kunst of creativiteit. De winnaars van de eerste en derde prijs kozen voor een workshop of les bij een Berkellandse kunstenaar. Waar Jikke en Jet gaan kleien, gaat Janne pottenbakken. Jade gaf de voorkeur aan tekenmaterialen. Ook die wens werd gerealiseerd.

De laatste prijs van de dag ging naar Heleen Wormgoor uit Neede. Zij was een van de bezoekers van de Atelierroute die het enquêteformulier had ingezonden en dat leverde haar nu 200 euro op, te besteden aan een kunstwerk van een van de deelnemende kunstenaars.

Meer berichten