"Een goede gelijkenis is belangrijk in een geschilderd portret, maar ik wil ook het karakter van het model zichtbaar maken."
"Een goede gelijkenis is belangrijk in een geschilderd portret, maar ik wil ook het karakter van het model zichtbaar maken." (Foto: PR)

Olieverf op linnen en pianoklanken in Joriskerk

  Cultuur

Borculo - Jenneke Brunnekreeft exposeert van 10 juli tot eind augustus haar prachtige olieverfschilderijen op linnen in de Joriskerk te Borculo.

Jenneke, geboren in 1959 in Beckum, groeide op met liefde en respect voor de natuur. In 1977 vertrok ze naar Delft en combineerde een baan als plateelschilderes bij de Porceleyne Fles met een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Inmiddels is ze 42 jaar professioneel schilderes. Sinds 1982 werkt ze als zelfstandige kunstenares in Atelier Zwierige Penseel te Eibergen. Haar werk is realistisch. Portretten, dieren en landschappen zijn favoriete onderwerpen. "Een goede gelijkenis is belangrijk in een geschilderd portret, maar ik wil ook het karakter van het model zichtbaar maken", aldus Jenneke.

De Joriskerk is sowieso de moeite van een bezoekje waard. De kerk kent een lange geschiedenis. In de consistoriekamer is hierover een tentoonstelling ingericht met teksten en foto's. Op enkele zaterdagmiddagen wordt het orgel bespeeld. Op 13 juli musiceren Désiree Langelaar op dwarsfluit en Wil Kok op orgel. Op 27 juli en 10 augustus laat Wil Kok orgelklanken door de kerk zweven, op 3 augustus kan men Henk Ezerman uit Eibergen het orgel horen bespelen en op 24 augustus brengt Joke Franken uit Neede orgelmuziek ten gehore.

Op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag is iedereen welkom in de kerk van 14.00 tot 16.30 uur. De kerkrondleiders zijn graag bereid vragen over de kerk of de tentoonstelling te beantwoorden.

Meer berichten