Werk van Jasper Dielemans (22) uit Ruurlo is van 1 juli tot en met 30 september te zien in de hal van het gemeentehuis in Borculo.
Werk van Jasper Dielemans (22) uit Ruurlo is van 1 juli tot en met 30 september te zien in de hal van het gemeentehuis in Borculo. (Foto: PR)

Jasper Dielemans exposeert realistische kunst in Borculo

  Cultuur

Borculo - Werk van Jasper Dielemans (22) uit Ruurlo is van 1 juli tot en met 30 september te zien in de hal van het gemeentehuis in Borculo. Jasper Dielemans is fan van de 'realiteit'. De genres waarin hij zich beweegt zijn vooral hyperrealisme, surrealisme en magisch realisme. Al van jongs af aan is hij vaak in musea te vinden en daardoor is zijn interesse in kunst ontstaan. Ook niet onbelangrijk in deze: zijn vader Frans is eveneens kunstenaar.

De jonge Dielemans haalt zijn inspiratie zowel uit zijn liefde voor historie als uit de moderne tijd. In zijn werk zijn zowel klassieke als moderne thema's te vinden. De werken die hij maakt zijn niet alleen bedoeld als portret van de afgebeelde persoon, maar zijn ook als een reflectie van zijn eigen belevingswereld.

Qua techniek werkt Jasper voornamelijk met zogeheten 'droge media', zoals potlood en houtskool, maar sinds kort schildert hij ook met acrylverf. Om de hoge mate van realisme te verkrijgen in zijn tekeningen en schilderijen gebruikt hij een relatief onbekende techniek die hij geleerd heeft bij de Duitse hyperrealist Dirk Dzimirsky tijdens een vijfdaagse cursus. Verder is Jasper geheel autodidact en vindt hij graag zelf uit hoe hij met nieuwe technieken en materialen kan werken.

Jasper Dielemans studeert aan de Universiteit Twente in Enschede, waar hij zijn Bachelor Industrieel Ontwerpen heeft afgerond. Daarbij ligt de focus ook op creativiteit.

Jasper heeft een voorliefde voor oude ambachten zoals houtbewerking, leerbewerking en smeden. Hoewel al deze ambachten niet direct hun weg vinden tot zijn werken, bieden ze misschien wel nieuwe kansen in de toekomst.

Meer berichten