Zomerfeest Lochuizen: 'Wat goed is tegen de kou is ook goed tegen de warmte'

  Cultuur
Foto: Henk Klein Hazebroek

Lochuizen - Tijdens de viering van honderd jaar Zomerfeest Lochuizen schoot Henk Klein Hazebroek afgelopen zondag een mooie serie plaatjes.

Bijvoorbeeld van de rit met oude tractoren. Veel deelnemers liepen erbij alsof het begin twintigste eeuw was. Vanwege de hitte bleef de jeugd een verkleedpartij bespaard. Kennelijk kunnen de iets oudere Lochuizenaren beter tegen de warmte. Waarbij het aloude credo 'wat goed is tegen de kou is ook goed te warmte' beslist opgeld deed.

Vrijdagavond begon het zomerfeest in Lochuizen met een bedrijfsuurtje en het vogelschieten. Zaterdagmiddag was er de receptie ter ere van de honderdste verjaardag van het feest. Later op de middag was er een beachvolleybaltoernooi voor vrienden-, familie- en buurtteams.

Zondag om 12.30 uur vertrok de oldtimerrit met oude tractoren voor een 19 km lange tocht. De deelnemers kwamen Lochuizen en omgeving. Tegelijkertijd werd er op het feestterrein een soort van zeskamp gehouden met onder meer waterspelen en behendigheidsspelen. Tegen 22.00 uur deed men het spreekwoordelijke licht uit. Foto's: Henk Klein Hazebroek.

Meer berichten