Op de grens tussen Rekken en Ammeloe houden de Oldenkottenaren komend weekend weer hun jaarlijkse kermis.
Op de grens tussen Rekken en Ammeloe houden de Oldenkottenaren komend weekend weer hun jaarlijkse kermis. (Foto: PR)

'Losgebroken stier' nieuw op de Oldenkotse kermis

  Cultuur

Oldenkotte - Op de grens tussen Rekken en Ammeloe houden de Oldenkottenaren komend weekend weer hun jaarlijkse kermis. Nieuw is dit jaar op zaterdagavond een grote trekkerrondrit en op zondag de rodeostier voor teams en een brandweeroefening door de brandweer van Ammeloe.

Zaterdag 6 juli kunnen de chauffeurs van de oldtimer trekkers zich vanaf 17.00 uur melden achter de parkeerplaats bij café Rotering. De rondrit start om 18.00 uur. Tegen 20.30 uur komen de trekkers terug. Op zondag gaat het voor hen verder me een trekker-treff. Deelname aan de rondrit zaterdag en de Trekker-Treff op zondag is gratis. Om 21.00 uur wordt er begonnen met het vogelschieten voor teams. De teams van 4 personen uit Nederland en Duitsland zullen proberen de vogel zo snel mogelijk naar beneden te laten komen. Opgeven kan tot en met donderdag 4 juli bij café Rotering. Aansluitend speelt de partyband Amici in de tent en de band Jerry & Co op het buitenpodium.

Zondag 5 juli begint de tweede kermisdag om 11.00 uur met de grensmarkt, de Trekker-Treff en het frühschoppen met muziekvereniging Cresendo uit Rekken op het buitenpodium. De grensmarkt wordt aan beide zijden van de grens gehouden, met zowel Duitse als Nederlandse standhouders. Hier is van alles te vinden: van warme lekkerijen tot leuke kleding en kunst.

De Trekker-Treff kent deelnemers uit de wijde regio. Wie het vermogen van zijn of haar trekker graag wil weten kan dit ter plekke laten meten. Om 13.00 uur is het de beurt aan de Freiwillige Feuerwehr uit buurdorp Ammeloe. Zij geven op de grensovergang een demo van een brandweeroefening.

Vanaf 13.00 mogen de kinderen tot en met 12 jaar gratis op de rodeostier, waarna om 14.30 uur de oudere jeugd aan de beurt is. Met een team van vier deelnemers mag iedereen proberen zo lang mogelijk op de mechanische stier te blijven zitten. Aan het eind van de middag weten we wie de rodeokampioenen van Oldenkotte zijn.

Om 15.00 uur speelt coverband Might B Loud. In café Rotering verzorgt DJ Waldo het 'prominentenbal' met schlagers en andersoortige meezingers.

Opgeven voor de grensmarkt of voor één van bovenstaande activiteiten kan tot vrijdag 5 juli bij café Rotering: tel. 0545-431 250.

Meer berichten