Willemien Zieverink tijdens het dankwoord met links echtgenoot Henk Zieverink. In het midden voorzitter Gert Gossink.
Willemien Zieverink tijdens het dankwoord met links echtgenoot Henk Zieverink. In het midden voorzitter Gert Gossink. (Foto: Dick Lammers)

Stem en Klank neemt afscheid van dirigente Willemien Zieverink

  Cultuur

Eibergen - Na veertien jaar Stem en Klank te hebben geleid heeft Willemien Zieverink onlangs haar dirigentschap neergelegd. Op maandag 24 juni nam het koor afscheid van haar.

In haar periode leidde de Geesterense het koor jarenlang naar eerste prijzen op de toenmalige, grote concoursen voor seniorenkoren in Gorssel. Van de vele optredens in die tijd zullen het DrieGeneratieConcert, het Kerstoratorium Appelbloesem in de Winter en het Bevrijdingsconcert in 2015 haar en de leden zeker bijblijven.

Het koor groeide in die tijd uit tot een algemeen gemengd koor met rond de vijfendertig leden, ongeveer evenveel vrouwen als mannen.

De koorleden roemen Willemien om haar persoonlijke betrokkenheid, ongebreidelde enthousiasme, haar schier eindeloze geduld en haar optimisme. Hierdoor werd iedere repetitie een feestje. Enige jaren geleden was dit al aanleiding om haar te benoemen tot eredirigent van het koor.

Tijdens de jaarlijkse vakantiebarbecue op maandag 24 juni werd aan haar afscheid aandacht geschonken met lovende woorden, bloemen en geschenken. Tevens werd ze op een melodie van Franz Schubert toegezongen in een door koorleden geschreven lied in het Achterhoeks.

Meer berichten