Op de zondagmiddag is er het opblaasbanenspektakel. Met twee straten vol opblaasbanen, springkussens en klimtorens.
Op de zondagmiddag is er het opblaasbanenspektakel. Met twee straten vol opblaasbanen, springkussens en klimtorens.

Weerkomm'n Dage Borculo: Queen, klimtorens, foodtrucks en koren

  Cultuur

Borculo - De Weerkomm'n Dage in Borculo beloven ook dit jaar weer veel goeds. Op en rond de Veemarkt kun je op 28, 29 en 30 juni ontspannen genieten van muziek en dans. De toegang en het parkeren zijn gratis.

Het gemoedelijke evenement is met zijn gevarieerde programma uitgegroeid tot een ware publiekstrekker. Er is voor iedereen wat te doen met muziekgroepen, koren, solisten, dance en theateracts in het centrum, op en rond de Veemarkt.

Op zaterdag en zondag kun je heerlijke gerechtjes of een lekkere kop koffie bestellen, bij de foodtrucks van de Soepkeetel, Koffie K-tje, IJsboerderij 't Dommerholt, Le Bruns en Formidable Crêpes & Galettes.

Vrijdag 28 juni beginnen de Weerkom'n Dage met een kidsdisco op de Veemarkt tussen 19 en 21 uur. Daarna neemt DJ Geert Bergers het om 21 uur over met een daverende Kids of the 80's show. Stilstaan is geen optie, het dak gaat eraf tot 24.00 uur.

Zaterdag 29 juni kun je van 13 tot 19 uur inhaken en meezingen met fijne koren. Het Oldenzaalse smartlappenkoor, het van radio en tv bekende popkoor A Sign of Friendship uit Didam en de Begonia's uit Veenendaal verzorgen optredens. Tussendoor voert LG-Dance op de Veemarkt verschillende dansen op.

De coverband Queen Forever treedt zaterdag 29 juni op. Aan de hand van Timothy Drake (geboren als Tim Deelstra en 100% Tukker) treedt deze band overal in Europa op en brengt de grootste Queenhits alsof het Queen zelf is.

Op zondag is er ook genoeg te beleven. Muziek is er van de Big Band Berkelland, The 2-Men Show, Wil Stravers met zijn Aria's en het bekende muzikale duo Jacko en Tristan Zieverink.

De gezichten van de Big Band Berkelland komen je vast bekend voor. De formatie bestaat dan ook uit inwoners van Berkelland en ze spelen heerlijke muziek: jazz, soul en blues. Jacko en Tristan Zieverink spelen menig zaal plat. Deze zondagmiddag zijn zij de Spotify van de Veemarkt. Laat hen weten wat je wilt horen en wie weet spelen ze jouw speciale nummer. Tot slot is er op de zondagmiddag een opblaasbanenspektakel. Twee straten vol opblaasbanen, springkussens en klimtorens. Kom klauteren, klimmen of glijden op de grootste en langste baan van Nederland.

De Weerkomm'n Dage worden zoals gebruikelijk georganiseerd door de Stichting Promotie Borculo (SPB).

Meer berichten