Foto:

Wies brengt Noordijkse Nachtwacht naar Rijksmuseum

  Cultuur

Noordijk - Wies Poorthuis, leerling van groep 7 van de Tormijnschool uit Noordijk, heeft zaterdag 15 juni een Noordijkse versie van 'De Nachtwacht' naar het Rijksmuseum in Amsterdam gebracht. Samen met de andere leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de Tormijnschool heeft Wies deze eigen interpretatie geschilderd.

Rembrandt van Rijn is 350 jaar geleden overleden. Daarom is 2019 uitgeroepen tot het jaar van Rembrandt. Een van de onderdelen van dit jaar vol Rembrandteske evenementen is een zomertentoonstelling in het Rijksmuseum met als thema 'Lang leve Rembrandt'. Iedereen kon een kunstwerk insturen, geïnspireerd door de beroemde schilder.

De leerlingen van de Tormijnschool doen ook mee. Elke leerling heeft een persoon of een deel van een persoon geschilderd. Vanuit de hele wereld zijn er 8.390 stukken ingezonden, waarvan 900 gemaakt door kinderen. De Noordijkse Nachtwacht is genomineerd voor de finale. Volgende week wordt bekendgemaakt welke stukken daadwerkelijk in het Rijksmuseum komen te hangen tijdens de tentoonstelling van 15 juli tot 15 september. Tekst: Sonja Grooters / Foto: Lena Poorthuis

Meer berichten