Riny is een realistisch schilder, die al het mooie uit de natuur weergeeft op paneel of doek.
Riny is een realistisch schilder, die al het mooie uit de natuur weergeeft op paneel of doek.

Ruurlose Riny Slütter schildert met 'n haviksoog

  Cultuur

Ruurlo - Riny Slütter-Hulsebos exposeert tot 7 augustus in het Kulturhus in Ruurlo. De kunstenares, die sinds vorig jaar in Ruurlo woont, heeft van de KunstKring Ruurlo dit podium gekregen. Voor de opening op vrijdag 14 juni om 16.30 uur zijn belangstellenden van harte uitgenodigd. De expositie is te bezichtigen op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Riny is een realistisch schilder, die al het mooie uit de natuur weergeeft op paneel of doek. Rond 1995 begint ze met aquarelverf. Na een aantal jaren experimenteert ze met nieuwe materialen: acrylverf, houtskool, contékrijt, pastelkrijt en olieverf, waarbij de olieverf veruit haar favoriete techniek blijkt te zijn.

In 2013 begint ze met opleiding Realistisch Schilderen bij de schilderacademie Art Partout in Deventer. Medio 2014 begint ze daarnaast met lessen bij Marjan Smit aan de School voor Ambacht en Kunst in Laag Soeren. Hier begint zij in 2016 met de Vakopleiding Oude Meesters.

Ze is uitgenodigd om in oktober 2019 deel te nemen aan de Rembrandtexpositie in het kader van het Rembrandtjaar, georganiseerd door de KunstKring Ruurlo.

Kijk voor meer informatie op

www.kunstkringruurlo.nl/exposities

Meer berichten