Joop Huisman (links) verrast het echtpaar Cremer uit Haren (Groningen) met een mooi boeket bloemen en een tegoedbon voor een lunch bij lunchroom Lievestro. Wim Slotboom overhandigt namens de VVV een bon van de Stichting Mooi in Ruurlo.
Joop Huisman (links) verrast het echtpaar Cremer uit Haren (Groningen) met een mooi boeket bloemen en een tegoedbon voor een lunch bij lunchroom Lievestro. Wim Slotboom overhandigt namens de VVV een bon van de Stichting Mooi in Ruurlo. (Foto: PR)

Duizendste bezoeker 'Mathilde in Ruurlo' is een feit

  Cultuur

RUURLO - Na achttien dagen werd op woensdag 29 mei de duizendste bezoeker van expositie 'Mathilde – van muze tot mythe – in Ruurlo' geteld. De belangstelling voor de kunstwerken waarmee Mathilde Willink tot leven wordt gebracht is groot. De duizendste en duizendeneerste bezoeker kwamen uit het Groningse Haren.

De heer en mevrouw Cremer kwamen naar Ruurlo om de expositie "Mathilde – van muze tot mythe ' te zien, maar bij aankomst werden zij zelf in het zonnetje gezet. Mevrouw Cremer: "Wij komen vanuit Haren naar Ruurlo, omdat we over deze expositie hebben gelezen en heel erg benieuwd zijn hoe die 26 kunstenaars met schilderijen en beelden vorm hebben gegeven aan Mathilde Willink. Bovendien waren we ook nog nooit in Museum MORE geweest, waar de bijzondere schilderijen van Carel Willink zijn onder gebracht. We zijn van beide onder de indruk", vertelt ze. "We logeren een paar dagen in Lochem en bezoeken vandaag Ruurlo. Het was de reis naar Ruurlo meer dan waard."

Joop Huisman, voorzitter van de werkgroep 'Mathilde in Ruurlo', verraste het echtpaar Cremer met een mooi boeket bloemen en een tegoedbon voor een gratis lunch bij lunchroom Lievestro aan het Dorpsplein. Wim Slotboom bood namens de VVV een waardebon aan van de stichting Stichting Mooi in Ruurlo.

De expositie is nog geopend tot en met zaterdag 22 juni, dagelijks tussen 11.00 en 17.00 uur, behalve op maandag. Op maandag 10 juni, tweede pinksterdag, is de expositie echter wel geopend, zowel in galerie De Smidse als in de Dorpskerk. Natuurlijk is dan ook het werk van kunstenares Fong-Leng te bewonderen in de etalages van Teunissen Mode (naast de Dorpskerk).

Meer berichten