Het kunstwerk 'Duurzaam' van André te Dorsthorst wordt drie maanden tentoongesteld tijdens de ZomerExpo 2019.
Het kunstwerk 'Duurzaam' van André te Dorsthorst wordt drie maanden tentoongesteld tijdens de ZomerExpo 2019. (Foto: PR)

Werk André te Dorsthorst uit Haarlo nu te zien in Zwolle

  Cultuur

Zwolle - Het kunstwerk 'Duurzaam' van André te Dorsthorst uit Haarlo wordt sinds afgelopen zaterdag drie maanden tentoongesteld tijdens de ZomerExpo 2019.

Het is de zevende editie van ZomerExpo. De grootste kunsttentoonstelling van Nederland. Uit 3200 inzendingen werden 1000 kunstwerken geselecteerd om in de Van Gendthallen in Amsterdam gejureerd te worden door vakjury, publieksjury en kunststudenten. Uit deze 1000 werden uiteindelijk 250 werken uitverkoren om deel te nemen aan de ZomerEXPO 2019 in Kasteel Nijenhuis in Wijhe en in Museum de Fundatie in Zwolle.
André te Dorsthorst studeerde aan de kunstacademie Minerva in Groningen en werkte daarna vele jaren als grafisch ontwerper en screenprinter. In 2007 ontdekte hij de mogelijkheden van keramiek en sindsdien leeft hij zich uit in het maken van gefantaseerde objecten van klei.

Wilt u meer kunstwerken van André zien? Dan kan dat. André woont en werkt met zijn vrouw Jeanne in Haarlo. Zij runnen daar keramiekatelier Jeandré. In het pinksterweekend doen ze uiteraard mee aan de Berkellandse Atelierroute. 

keramiekatelierjeandre.nl

Meer berichten