Zo zag het pand er tot voor kort nog uit. Nu is het van binnen en van buiten een echte Jimmy's.  Foto: Google
Zo zag het pand er tot voor kort nog uit. Nu is het van binnen en van buiten een echte Jimmy's. Foto: Google

Jimmy's Neede opent deuren op vrijdag 10 mei

  Cultuur

Neede - Na een stroeve aanloop opent Jimmy's Neede op vrijdag 10 mei de deuren. Jongeren helpen elkaar met elk idee, elke droom, elke vraag of probleem. Dat is de essentie van Jimmy's. Borculo heeft er al een, nu krijgt Neede er ook een.

En dat ging allerminst vanzelf. Op het moment dat bekend werd dat er aan de Bergstraat een Jimmy's zou komen, hebben buurtbewoners hun zorgen geuit. Daarbij gaven ze ook aan dat ze vonden dat er slecht naar hen geluisterd werd. De zorgen hadden te maken met mogelijke geluidsoverlast, toenemende parkeerdruk en de veiligheid van het pand. In meerdere gesprekken hebben de partijen met elkaar afspraken gemaakt om deze zorgen zoveel mogelijk weg te nemen. Voor de zomer wordt geëvalueerd hoe de eerste weken zijn verlopen.

Jimmy's is een methodiek waar jongeren tussen de 12 en 27 jaar er voor elkaar zijn. Om samen evenementen te organiseren of om samen op zoek te gaan naar het antwoord op allerlei vragen. De jongerenwerker coacht hen, maar laat het zogeheten 'eigenaarschap' bij de jongeren. Daarbij worden zij waar nodig ondersteund door betrokken professionals en andere volwassenen die de jongeren een stap verder kunnen helpen in de realisatie van die plannen of uitdagingen.

Wethouder Marijke van Haaren: "Jimmy's in Neede is niet nieuw. Er was al een grote groep actief onder die noemer, bijvoorbeeld bij de Veiligheidsdag op het Vlearmoesplein en met activiteiten tijdens de Zomertoer in Neede. Wat nog ontbrak, was een eigen plek. Nu die er is, kan Jimmy's écht laten zien van welke meerwaarde zij is."

De afgelopen tijd is er flink geklust aan de Bergstraat 10. Jongeren uit Neede, maar ook oudere inwoners uit Neede, hebben de handen uit de mouwen gestoken om er iets moois van te maken. Vanaf 10 mei zijn jongeren welkom bij Jimmy's op de maandag-, woensdag- en donderdagmiddag tussen 14.00 en 20.00 uur. Activiteiten worden aangekondigd via de Facebookpagina: jimmys berkelland

Meer berichten