Op 11 mei houdt natuurfotograaf Arjen Drost een lezing in 't Muldershuis.
Op 11 mei houdt natuurfotograaf Arjen Drost een lezing in 't Muldershuis. (Foto: Arjen Drost)

Donateurs gezocht voor Mallumse Molen en Muldershuis

  Cultuur

Eibergen - Om donateurs voor het Muldershuis en de Mallumse Molen te werven gaat de Stichting Vrienden van de Mallumse Molen twee activiteiten ontplooien. De eerste is op 11 mei tijdens Nationale Molendag en de tweede is op 21 september. Daarover volgt later meer informatie.

Stichtingsvoorzitter Hans Pelle over de noodzaak van het werven van vers bloed: "Het Muldershuis en de Mallumse Molen zijn twee zeer gewaardeerde monumenten in Eibergen. Om het geheel in goede staat te houden, zijn financiële inkomsten nodig. Dit gebeurt door verhuur, subsidies en donateurs. Maar helaas loopt het aantal donateurs de laatste jaren terug. Wij zijn dan ook op zoek naar een nieuwe lichting, jonge donateurs, die jaarlijks een tientje of meer over heeft voor het in standhouden van deze twee prachtige monumenten."

Op 11 mei houdt natuurfotograaf Arjen Drost om 14.00 uur een lezing in 't Muldershuis. De entree is vrij, maar bezoekers zal wel worden gevraagd donateur te worden van de stichting.

Wat de spreker betreft: Arjen Drost (1976) heeft een achtergrond als ecoloog en docent biologie en komt al 20 jaar in het Noordpoolgebied, voornamelijk als gids. De afgelopen vijf jaar is dit zijn fulltimebaan en wisselt hij noordelijke zomers op Spitsbergen en Groenland af met zuidelijke zomers op Antarctica. Arjen is ook natuurfotograaf en -filmer en gebruikt zijn schitterende beelden graag om zijn enthousiasme voor deze gebieden over te dragen op andere mensen. Thema van deze lezing is: In de voetsporen van de grote ontdekkingsreizigers.

Uiteraard is de Mallumse Molen tijdens de Nationale Molendag open voor bezichtiging.

Meer berichten