Muziekvereniging Volharding en de Goorse band Reflexxion repeteerden uiteraard voorafgaande aan het concert.
Muziekvereniging Volharding en de Goorse band Reflexxion repeteerden uiteraard voorafgaande aan het concert. (Foto: PR)

Muziekvereniging Volharding viert verjaardag met band Reflexxion

  Cultuur

Borculo - Muziekvereniging Volharding viert dit jaar haar 85-jarig bestaan met een sing-a-longconcert op zaterdag 11 mei. De band Reflexxion verleent medewerking aan dit bijzondere concert.

"Begin vorig jaar zijn we een vernieuwingstraject gestart bij de vereniging. Wat daarvan al zichtbaar is geworden zijn de nieuwe pakken, de website en het nieuwe logo dat we dragen", aldus Stefan Woestenenk, voorzitter van Volharding. "Achter de schermen zijn we druk bezig onze visie verder te ontwikkelen. Plezier, zichtbaarheid en eenheid vormen daarbij de rode draden. Zo zijn we een samenwerking aangegaan met Muziek&Kunstwijs en het Segnocollectief om de scholen in Borculo te voorzien van muzikale lessen. Onlangs nog hebben we ons eerste schoolorkest mogen ontvangen in het Muziekcentrum. Dat was fantastisch!"

Het muzikaal invullen van een concertprogramma is altijd lastig, vervolgt Woestenenk: "Dit concert is een mooie mengelmoes van tradities en vernieuwingen." Voor de pauze worden de jubilarissen gehuldigd. Na de pauze is het woord aan de harmonie en Reflexxion. Hollandse meezingers ontbreken niet, maar ook Bruno Mars, Chi Coltrane en Tina Turner komen voorbij. "Het is natuurlijk de bedoeling dat de hele zaal mee gaat zingen onder het genot van een drankje. Niemand is verplicht, natuurlijk. Zelf ben ik ook geen goede zanger, haha, maar het zou wel fijn zijn. Het is immers een sing-a-longconcert." Ook de slagwerkgroep zal de samenwerking aangaan met de zangers van de band. De avond word gecompleteerd met het leerlingenorkest en de Twirlsters.

Na afloop van het concert zal het tweede deel van avond beginnen en dat is de feestavond in verband met het 85-jarig bestaan. "De band Reflexxion zal dat deel volledig op zich nemen. De bandleden maken er ongetwijfeld een gezellig eindfeest van", besluit de voorzitter.

Het sing-a-longconcert op zaterdag 11 mei vindt plaats in het Muziekcentrum Borculo en begint om 20.00 uur. De zaal is om 19.30 uur open en de entree is 5,00 euro.

Meer berichten