Borculoër Obsa Rinders staat donderdag in de finale van de DJ Clash in Arnhem.
Borculoër Obsa Rinders staat donderdag in de finale van de DJ Clash in Arnhem. (Foto: Mike Gerritsen)

Borculoër Obsa Rinders (17) favoriet bij DJ Clash Arnhem

  Cultuur

Borculo - Obsa Rinders is weer een stapje dichterbij zijn ultieme droom; als dj draaien op de grootste festivals. Donderdag staat de 17-jarige Borculoër met drie anderen in de finale van de DJ Clash van Dancetour 2019. Mike Gerritsen (21) is zijn steun en toeverlaat. De twee zaten ooit op dezelfde school en schaven nu op Mike's zolderkamer aan hun beider dj-kwaliteiten.

"Ik ken Obsa al jaren. We zaten allebei op OBS Noord. Hij is een goede dj, maar hij heeft nog niet de ballen om zichzelf goed te kunnen verkopen. Daar help ik 'm mee", vertelt Mike. Ze draaien ook regelmatig samen, vertelt hij. "Als Obsa draait, ga ik vaak mee om te mc'en, het publiek een beetje opzwepen. Dat moet hij nog leren."

Wat Obsa in elk geval erg goed kan, is een prijswinnende mixtape opnemen. Mike: "Zijn inzending voor de DJ Clash is erg goed. De jury gaf hem de maximale score op de onderdelen 'mix', 'platenkeuze', 'originaliteit', 'opbouw set' en 'timing'. Dat hij met de meeste punten de finale in gaat heeft hij te danken aan de 255 stemmen die hij binnensleepte via de sociale media en het onderdeel 'originaliteit'. Daarop scoorde hij beter dan de nummer twee."

Obsa is blij met de steun van Mike: "Ik leer veel van hem. Op muzikaal gebied, maar ook waar het gaat om marketing. Ik ben voorzichtig in wat ik doe, geen schreeuwer. Ik ben al blij als mensen na een avondje draaien blij naar huis gaan. Ik werk van doel naar doel. Na de zomer ga ik een studie Junior Accountmanager volgen in Deventer. Zodat ik iets achter de hand heb, mocht ik als dj niet slagen."

Nu is hij echter alleen maar bezig met de finale van de DJ Clash donderdag in Loft Arnhem. "Ik heb er onwijs veel zin in en ik ga zó mijn best doen om te winnen. Dat ben ik alleen al verplicht aan al die mensen die op mij gestemd hebben." Eerst mag hij een set van een half uur draaien, waarna de dj's tegen elkaar gaan battelen. Mike: "Daarbij wordt het venster met de bpm's (beats per minute) afgeplakt, zodat je op gehoor moet proberen jouw track zo mooi mogelijk ín die van je opponent te laten overlopen. Dat is echt erg moeilijk."

De andere drie finalisten donderdag zijn DERO, D-JaR en Armand D'angelo. Mocht Rinders winnen, dan mag hij Dancetour 2019 op 21 april om 13.00 uur openen. Da's op de Markt in Arnhem. Daarna verzorgen DJ's Trobi, STUK, Frenna, Afro Bros, Bizzey, Tony Junior en Outsiders een optreden. Meer info op

https://www.dancetour.nl/events/arnhem

Meer berichten