De zanggroep telt momenteel 24 mannen en vrouwen uit Ruurlo en omgeving.
De zanggroep telt momenteel 24 mannen en vrouwen uit Ruurlo en omgeving. (Foto: Louis Swart)

Cursuskoor treedt nu ook op met 'Ziel en Zaligheid'

  Cultuur

RUURLO - Ruurlo is een 'koor' rijker. De bakermat is de KunstKring Ruurlo. Daar startte anderhalf jaar geleden de zangcursus 'Zingen met Ziel en Zaligheid'. Een schot in de roos.

Zoals zo vaak werd begonnen met enkele cursisten, maar de zanggroep telt momenteel 24 mannen en vrouwen uit Ruurlo en wijde omgeving. Het enthousiasme voor het samen zingen onder leiding van docent Yvon Taken was groot en dat leidde tot het spontane idee een heuse uitvoering te geven.

Taken: "Je wilt laten weten, laten horen waartoe je na betrekkelijk korte tijd in staat bent. Je wilt publiek, je wilt op de planken! Niet per sé direct voor een volle zaal. Eerst maar eens voor familie, vrienden en andere belangstellenden. Geen avondvullend programma. Nee, eerst bescheiden. Een concert in een notendop."

Er werd keihard gerepeteerd en nu is het zover: de zanggroep debuteert met het 'Concert in een notendop' op donderdag 18 april om 13.30 uur in de Theaterzaal van het Kulturhus aan de Nieuwe Weg 5 in Ruurlo. De toegang is gratis. Koffie/thee: 1,50 euro.

Meer berichten