Ladies Only is een klassiek koor, dat is opgericht in 1985 in Oldenzaal en anno 2019 Hengelo als thuisbasis heeft.
Ladies Only is een klassiek koor, dat is opgericht in 1985 in Oldenzaal en anno 2019 Hengelo als thuisbasis heeft. (Foto: Frank Visschedijk)

Ladies Only heeft concert in Neede te danken aan optreden in Zwillbrock

  Cultuur

Neede - Vocaal vrouwenensemble Ladies Only geeft op zondag 31 maart om 16.00 uur een passieconcert in de Grote Kerk in Neede.

In november 2017 bezocht Needenaar H. Manuel de barokke kloosterkerk in Zwillbrock, waar op dat moment dit Twentse koor een optreden gaf. Dit was voor hem aanleiding het koor uit te nodigen naar Neede te komen.

Ladies Only is een klassiek koor, dat is opgericht in 1985. Na een start in Oldenzaal heeft het koor nu al vele jaren Hengelo als thuisbasis. Het koor bestaat uit enthousiaste amateurs, die afkomstig zijn uit Twente en de Achterhoek. Onder leiding van dirigent Mirjam Spoelman wordt gestreefd naar een hoge kwaliteit. Zij besteedt veel aandacht aan muzikale interpretatie en koorklank en weet het beste uit de zangeressen naar boven te halen. Het repertoire van het koor bestaat uit wereldlijke en geestelijke klassieke muziek, waarbij 20e-eeuwse en hedendaagse muziek ruim vertegenwoordigd is. Per jaar worden meerdere concerten gegeven, meestal in Twente.

Tijdens het passieconcert in Neede staan werken van onder meer Pergolesi (delen van het Stabat Mater), Fauré, Rheinberger en de hedendaagse componisten Gjeilo en Ugalde op het programma. Medewerking wordt verleend door organist Henk Linker, die het koor bij enkele stukken begeleidt en als solist werken speelt van Bach, Franck en Langlais.

De toegang is gratis, een vrije gift ter bestrijding van de kosten wordt op prijs gesteld.

Info: vrouwenkoor-ladiesonly.nl

Meer berichten