Burgemeester Joost van Oostrum verrichtte de officiële opening van het Borculo-project op school Noord.
Burgemeester Joost van Oostrum verrichtte de officiële opening van het Borculo-project op school Noord. (Foto: PR)

Kinderen weten straks alles over hun Borculo

  Cultuur

Borculo - Over minder dan drie weken weten de kinderen van school Noord in Borculo alles over hun stadje. 'Borculo' is namelijk het thema van het jaarlijkse schoolproject. Maandag 11 maart trapte niemand minder dan de burgemeester het project af.

Burgemeester Joost van Oostrum verrichtte de officiële opening. Juf Monique Peddemos: "Iedere groep heeft twee vragen kunnen stellen aan hem. Wij weten nu onder andere wat zijn lievelingseten is, of hij vroeger ook al burgemeester wilde worden, of hij huisdieren heeft en wat de voordelen en nadelen zijn van zijn beroep. Ook hebben we samen nog een lied gezongen. Kortom, het was een feestelijke opening."

De komende weken gaan alle groepen aan het werk met het thema Borculo. "Het zal gaan over de geschiedenis van Borculo, we brengen een bezoek aan verschillende bedrijven en instellingen, er komen kunstenaars uit Borculo in de groepen en we maken ons eigen Borculo-lied. Alle groepen maken een cultureel uitstapje en de schipper van de Berkelzomp komt vertellen."

Het project wordt op vrijdag 29 maart afgesloten met een tentoonstelling en een stadswandeling voor alle kinderen, ouders en opa's en oma's van school Noord.

Meer berichten