De Grolse Hofzangers verzorgen het jaarlijkse optreden voor de eigen fans dit jaar op 30 maart in De Huve in Eibergen. 
De Grolse Hofzangers verzorgen het jaarlijkse optreden voor de eigen fans dit jaar op 30 maart in De Huve in Eibergen.  (Foto: PR)

Grolse Hofzangers goat vrömd in Huve in Eibergen

  Cultuur

Eibergen - De Grolse Hofzangers verzorgen het jaarlijkse optreden voor de eigen fans dit jaar op 30 maart in De Huve in Eibergen.

Het koor komt van oorsprong uit Groenlo, maar in de loop der jaren heeft het koor zich ontwikkeld tot een regionaal koor met leden uit Ruurlo, Lichtenvoorde, Neede, Eibergen en uiteraard Groenlo.

Om dat regionale karakter te benadrukken, verzorgen de Grolse Hofzangers hun jaarlijkse optreden voor het eerst in hun 37-jarig bestaan niet in Groenlo, maar in Eibergen. De Grolse Hofzangers goat dus vrömd.

Het repertoire van de Grolse Hofzangers bestaat uit liedjes in de Duitse, Nederlandse en Engelse taal en dit jaar is er ook een speciaal blok met dialectliedjes.

Naast de Grolse Hofzangers treedt ook het duo J@M op, dat bestaat uit Joop Weeink en Marcel Zaat. Joop komt oorspronkelijk uit Eibergen, Marcel uit Rietmolen. In hun repertoire liedjes die zich goed lenen voor tweestemmigheid.

Het optreden vindt plaats in zalencentrum de Huve aan de Grotestraat 52 in Eibergen. De avond begint om 20.00 uur, de zaal is om 19.00 uur open. De entree bedraagt 7,50 euro, inclusief een kop koffie.

Meer berichten