José Hendriksen (voor) en Marieke Achterkamp tonen hun werk de komende weken in De Huve.
José Hendriksen (voor) en Marieke Achterkamp tonen hun werk de komende weken in De Huve. (Foto: Marianne Appels)

José Hendriksen en Marieke Achterkamp delen vitrines De Huve

  Cultuur

Eibergen - De vitrines van Kunstkring B-Art in De Huve in Eibergen bieden de komende twee maanden weer een keur aan creaties van twee Berkellandse kunstenaars: José Hendriksen (Borculo) en Marieke Achterkamp (Neede).

José Hendriksen heeft in een van de vitrines onder andere enkele huizen van keramiek staan. Licht van kleur, raku gestookt en in een sierlijk gebogen vorm gemodelleerd. Het is alsof ze met elkaar communiceren. Wat zouden ze te zeggen hebben?

Op een heel andere manier laat ook Marieke Achterkamp zien dat je door middel van beschilderde tassen of sieraden van glas en RVS uiting kunt geven aan wie je bent of hoe je je voelt. Na eerst een speciale behandeling te hebben ondergaan, zijn de leren tassen met leerverf beschilderd en daarna gevernist. Op die manier voorkomt Marieke dat door 't dragen de verf gaat bladderen. Haar ringen, armbanden en hangers zijn puur en gemaakt zonder mallen.

De expositie in de vitrines is te bezichtigen tot 26 april tijdens de openingsuren van De Huve aan de Grotestraat 52 in Eibergen. De toegang is vrij. 

Meer berichten