Het schilderij 'Mathilde' door Silvie Overheul
Het schilderij 'Mathilde' door Silvie Overheul (Foto: PR)

'Mathilde - van muze tot mythe - in Ruurlo'

  Cultuur

RUURLO - In galerie De Smidse in Ruurlo wordt van 11 mei tot en met 22 juni een expositie gehouden met werken van 25 kunstenaars die zich hebben laten inspireren door de muze Mathilde. Mathilde Willink (1938-1977) was de vrouw en muze van kunstschilder Carel Willink (1900-1983).

De komst van Museum MORE in Kasteel Ruurlo met veel werken van Carel Willink heeft in Ruurlo veel nieuwe initiatieven losgemaakt. Een groep kunstliefhebbers heeft kans gezien de werken van 25 schilders en beeldhouwers van modern-realistische kunst naar Ruurlo te halen voor een zes weken durende expositie met Mathilde als thema. De plannen zijn ambitieus en gaan ervan uit dat er in de komende jaren jaarlijks in Ruurlo een expositie zal zijn van realistische kunst met als werktitel 'In het voetspoor van Willink'.

Joop Huisman, een van de initiatiefnemers: "Wij willen op professioneel niveau exposities organiseren met realistische kunst van hoge kwaliteit. Dat betekent dat wij strenge criteria hebben gehanteerd bij de selectie van de te exposeren werken." In het centrum van Ruurlo wordt speciaal voor deze expositie galerie De Smidse ingericht. Daarnaast zijn er ook werken te zien in de Dorpskerk. De website www.mathildeinruurlo.nl geeft een eerste indruk van de te exposeren werken

Meer berichten