Kelly Mulder uit Neede gaat haaklessen verzorgen in Borculo.
Kelly Mulder uit Neede gaat haaklessen verzorgen in Borculo. (Foto: PR)

Kelly wil mensen strikken voor haaklessen in De Koppel

  Cultuur

BORCULO - Kelly (20) Mulder uit Neede wil haaklessen verzorgen in Borculo. Een locatie heeft ze al gevonden in De Koppel. Maar storm loopt het geenszins. "Er wordt totaal niet gereageerd op mijn oproepen. Er is nog geen aanmelding in Borculo", zegt ze teleurgesteld.

Kelly Mulder had niet verwacht dat belangstellenden zich bij bosjes zouden aanmelden. Haken is niet populair. Maar ze had wel gehoopt op enkele geïnteresseerden. "Met twee deelnemers zou ik al beginnen. Het kan nog steeds. Ik wil op 9 maart de eerste haakles verzorgen. De cursus is niet alleen voor kinderen. Ook volwassenen kunnen meedoen."

De Needse is zelf tuk op haken. "Maar ik doe het nog maar sinds een jaar. Mijn moeder is ermee begonnen. Zij geeft les in Neede. Via haar kwam ik op het idee om ook haaklessen te gaan geven." Ze begon in Noordijk. "Daar geef ik les aan een groep kinderen op de zondagochtend." Na de start in Noordijk keek ze ook naar andere plaatsen. Ze hoopte dat er in Borculo ook wel animo voor zou zijn.

Met slechts enkele deelnemers zou ze al aan de slag gaan. Ze vond een geschikte locatie en maakte reclame voor de cursus. "De mensen kunnen zich al heel lang aanmelden. Het staat op Facebook en het heeft in de krant gestaan. Jaime Lebbink, die veel vrijwiligerswerk doet voor De Koppel, helpt me met de promotie. Hij heeft posters opgehangen." Maar helaas voor Kelly Mulder is er tot nu toe niemand geïnteresseerd. Ze kan zich de scepsis wel voorstellen.

"Veel mensen denken dat het iets voor oude mensen is. Maar het is heel leuk. Voor iedereen. Ik haak ook vaak in de trein naar school." Kelly had het zelf niet meteen onder de knie. "Ik weet nog dat mijn eerste proeflapje mislukte. Dat heb ik toen aan de kant gegooid. De tweede keer ging het wel goed."

Kelly zegt dat je heel veel leuke dingen kunt haken. "Knuffels, sjaals, mutsen, laptophoezen en nog veel meer. Voor een onlangs bevallen klasgenote van mij heb ik een speelkubus gemaakt." Volgens de inwoonster van Neede kun je haken al in enkele lessen leren. "Sommigen kunnen al na één les zelfstandig haken. Anderen hebben vier of vijf lessen nodig. De eerste les kost 7,50 euro. Daar zitten naalden en wol bij inbegrepen. Daarna kost de cursus vijf euro per les."

Kelly wil zaterdag 9 maart beginnen in wijkgebouw De Koppel. Jong en oud is welkom. Belangstellenden kunnen voor meer informatie Kelly Mulder bellen via 06-81910702. Mailen kan ook naar kellymulder1998@gmail.com of jaimelebbink@hotmail.com

Meer berichten