Foto: Ilja Keizer

Schrijver Kader Abdolah te gast in Needse Bibliotheek

  Cultuur

Neede - Schrijver Kader Abdolah is op dinsdag 26 maart te gast in de Needse Bibliotheek. Hij komt op uitnodiging van de Bibliotheek Oost-Achterhoek en Boekhandel Kramer naar deze schrijversavond, die om 20.00 uur begint. De bibliotheek is geopend vanaf 19.30 uur. Kaarten via oostachterhoek.nl

Abdolah werd in 1954 geboren in Iran. In 1988 vestigde hij zich in Nederland. In 1993 debuteerde hij met de verhalenbundel 'De adelaars'. Hij veroverde het Nederlandse lezerspubliek met de romans 'Spijkerschrift' en 'Het huis van de moskee'. Dit laatste boek werd zelfs verkozen tot de op een na beste Nederlandse roman aller tijden, na 'De ontdekking van de hemel' van Harry Mulisch.

In 2015 verscheen zijn roman 'Papegaai vloog over de IJssel'. Deze roman vindt plaats in en rond de stad Zwolle, waar hij jaren woonde, en in vier dorpen langs de IJssel.

Een jaar later verscheen 'Salam Europa', een vertelling over het heden, waarin Kader Abdolah de gebeurtenissen van nu, rondom de immigratie en de terreur, op een onvergelijkbare manier in zijn verhaal verweeft, wat het een hoogst actuele roman maakt.
Zijn laatste pennenvrucht is een novelle, die de titel 'het Gordijn' draagt. Het is een hoogstpersoonlijk, soms hilarisch en soms ronduit pijnlijk verslag van Kaders ontmoeting met zijn moeder.

Boekhandel Kramer zal tijdens deze avond aanwezig zijn met boeken van de schrijver.

Meer berichten