Hier komt straks de Needse Jimmy's. Foto: Google Maps
Hier komt straks de Needse Jimmy's. Foto: Google Maps

Needse jeugd heeft eindelijk z'n Jimmy's

  Cultuur

Neede - Na Borculo krijgt Neede nu ook een Jimmy's. Op de locatie aan de Bergstraat 10 kunnen jongeren straks terecht met hun ideeën, dromen, vragen of problemen. Om deze volgende stap te maken, is er op woensdag 20 februari een speciale werksessie om samen met jongeren, buurtbewoners en andere geïnteresseerden invulling te geven aan Jimmy's Neede.

Wethouder Marijke van Haaren wil graag investeren in jongeren, omdat zij 'Berkelland veel te bieden hebben': "Samen met het onderwijs, Voormekaar, maatschappelijke organisaties, politie en andere partners werken we aan de gezamenlijke jongerenaanpak in Berkelland. Vooral vanuit Neede krijgen we vaak te horen dat er een grote bereidheid is om iets voor jongeren te betekenen. En jongeren uit Neede willen zelf ook heel graag. Met de komst van een eigen Jimmy's kunnen we daar nu echt vorm aan gaan geven."

Jimmy's is een talentenbroedplaats voor jongeren tussen de 12 en 27 jaar en als het nodig is een makkelijke stap naar hulp. Er zijn inmiddels Jimmy's in zo'n tien Nederlandse gemeentes. Jongeren ondersteunen elkaar er in het vinden van antwoorden op hun vragen, dagen elkaar uit hun talent te ontdekken en verder te ontwikkelen. Waar nodig worden zij ondersteund door professionals.  

In Borculo is afgelopen najaar de eerste Jimmy's in Berkelland geopend. Drie dagdelen per week zijn zij geopend. Inmiddels weten steeds meer jongeren hun weg te vinden naar deze Jimmy's. En worden allerlei activiteiten door jongeren zelf georganiseerd. Tot nu toe gingen ook jongeren uit Neede hiernaartoe. Nu kunnen ze straks in hun eigen woonplaats naar Jimmy's. Jongere Demy Peddemors zegt hierover: "Eerst verveelden we ons in Neede. Sommige jongeren gingen toen ook vervelend doen. We denken echt dat we met Jimmy's kunnen zorgen dat het niet alleen tof is dat we een eigen plek hebben, maar ook dat we iets nuttigs kunnen bijdragen."

Het heeft even geduurd voordat de locatie aan de Bergstraat in zicht was voor een Jimmy's. Meerdere locaties zijn bezocht en beoordeeld. Denk aan de Hofmaat, Oranjelaan en verschillende panden in de Oudestraat. Deze panden bleken steeds niet geschikt, waren inmiddels weer verhuurd of hadden niet de juiste bestemming. De locatie aan de Bergstraat voldoet wel aan alle wensen. Het heeft meerdere ruimtes, een centrale ligging en een eigen ingang. Tot voor kort was hier een podoloog gevestigd.

Informatieavond

Wethouder Van Haaren: "Er is een grote betrokkenheid bij de komst van een Jimmy's in Neede. En die betrokkenheid willen we versterken en vergroten. Daarom is er op 20 februari een speciale werksessie. Tijdens deze werksessie bespreken we graag met buurtbewoners, jongeren, professionals en andere geïnteresseerden hoe we kunnen samenwerken en wat de aandachtspunten zijn om Jimmy's in Neede een goede start te geven." De avond begint om 20.00 uur en is in Studio 16 aan de Borculoseweg 16. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om deze avond bij te wonen. Voor meer informatie: jongerenwerker Nicole van Vonno: n.vanvonno@gemeenteberkelland.nl.

Meer berichten