Secretaris Frank Kluit van Völle Wille constateert dat de kwaliteit van het koor omhoog is gegaan. Het volgende optreden is 17 februari in Haarlo.
Secretaris Frank Kluit van Völle Wille constateert dat de kwaliteit van het koor omhoog is gegaan. Het volgende optreden is 17 februari in Haarlo.

Völle Wille in no time van nul naar dertig leden

  Cultuur

Haarlo/Haaksbergen - Het is snel gegaan met vrijetijdskoor Völle Wille uit Eibergen. Völle Wille is ruim een jaar geleden opgericht. Binnen een mum van tijd waren er dertig koorleden, waaronder leden uit Haaksbergen en Buurse. Op zondag 17 februari is Völle Wille present op het Muziekfestijn in zaal Prinsen in Haarlo.

Begin vorig jaar zag het vrijetijdskoor het levenslicht. Het initiatief kwam van Joop Dijkman, die momenteel als dirigent van Völle Wille fungeert. Frank Kluit uit Eibergen had er ook wel oren naar om te gaan zingen. Kluit meldde zich aan en nam tevens het secretariaat op zich. "We bestaan nu ruim een jaar. Vorig jaar in januari liet Joop Dijkman weten een koor te willen oprichten. Het nieuwe koor zou overdag gaan repeteren", zegt Kluit. Enkele tientallen belangstellenden kwamen op de eerste repetities af. Niets stond stond de oprichting van een nieuw koor in de weg. "We oefenen altijd op dinsdagmiddag vanaf half twee in 't Spieker in Eibergen. Ruim dertig leden hebben we nu. Die waren er al meteen. Het is best veel, maar er is nog plek voor meer. We zullen geen koor van honderd leden worden, maar we kunnen wel groeien. Momenteel bestaat het overgrote deel uit vrouwen. Er zijn meer dan twintig vrouwen en acht mannen."

Iedereen is welkom. Koorervaring is niet vereist. Het leeuwendeel van de nieuwkomers had nog nooit in een koor gezongen. "We hebben maar twee criteria: de leden moeten graag zingen en ouder dan achttien jaar zijn." Een jaar geleden besloot het pas opgerichte koor al snel te gaan optreden. Op het Muziekfestijn bij Prinsen in Haarlo zong Völle Wille al twee nummers. "Dat was heel snel. Maar het was ook vreselijk leuk. Er waren meer dan driehonderd bezoekers. Het zal ook dit jaar weer druk zijn. Meer dan de helft van de kaarten is al verkocht", weet Kluit. De Eibergenaar zegt dat er afgelopen jaar hard is gewerkt om het repertoire uit te breiden. Dat bestaat inmiddels uit ruim veertig nummers. "Ook is er nu veel meer kwaliteit."

Het koor bestaat niet alleen uit Eibergse leden. "We hebben ook leden uit Haaksbergen en Buurse. Maar daar hebben we nog nooit opgetreden. Het afgelopen jaar waren er nog een paar optredens in Lochem en Eibergen." Plannen voor dit jaar zijn er ook al. Het jonge koor wil bijvoorbeeld graag eind dit jaar optreden op een kerstmarkt in Duitsland. "We gaan waarschijnlijk een kerstuitvoering verzorgen in Bocholt." Ook een optreden in Eibergen mag niet ontbreken. Verder wil de vereniging meer financiële armslag krijgen. "We hebben apparatuur nodig, zoals een geluidsversterker. Nu gebruiken we nog apparatuur van de dirigent."

Muziekfestijn

Behalve Völle Wille zullen op 17 februari ook het Brook Duo, popkoor Friends uit Lichtenvoorde en Een Paar Apart uit Neede een bijdrage leveren aan het muziekfestijn. De entree bedraagt 9 euro in de voorverkoop en 10 euro op de dag zelf. Zaal open 12.30 uur.

Meer berichten