Kwartet bijt zich vast in 'Quatuor pour la fin de temps'

  Cultuur
Violist Tim Brackman is uiteraard van de partij bij de tweede editie van Podium Eibergen.
Violist Tim Brackman is uiteraard van de partij bij de tweede editie van Podium Eibergen. (Foto: PR)

Eibergen - De formule van Podium Eibergen belooft veel: concerten op kleine podia in deze regio, waarbij contact tussen uitvoerenden en publiek centraal staat. Begin december was de aftrap in de Brackman Boerderij aan de Kormelinkbulten 3 (voorheen Kormelinkweg 9), op 23 februari krijgt deze middag een vervolg.

Josine en Hans-Evert Brackman verhuisden begin vorig jaar vanuit Amsterdam naar het Eibergse buitengebied. Dochter Anne verhuisde met hen mee. Zij heeft weliswaar piano gestudeerd, maar zij wilde zich meer met haar hobby IJslandse paarden gaan bezighouden.

Zoon Tim, woonachtig in Den Haag, waar hij aan het conservatorium viool studeerde, was in december een van de eerste musici die optraden bij Podium Eibergen. Op zaterdag 23 februari gaat hij om 14.30 uur op herhaling. Dit keer met andere musici aan zijn zijde.

Centraal in het programma staat het beroemde 'Quatuor pour la fin de temps' van de Franse componist Olivier Messiaen. Dit 'Kwartet voor het einde der tijden' verbeeldt de schepping en de apocalyps. Messiaen schreef dit aangrijpende werk tijdens zijn krijgsgevangenschap in de Tweede Wereldoorlog. De première, door hem en drie medegevangenen, vond plaats tijdens een vriesnacht in 1941.

Het concert wordt geopend met het pianotrio van Claude Debussy. Messiaen was een groot bewonderaar van Debussy. Het pianotrio is een vroeg werk met een nog romantische inslag, al zijn enkele typische Debussy-elementen al wel degelijk aanwezig. Via het meer klassieke Thème et variations van Messiaen en de meer abstracte, kleurrijke Rhapsodie voor klarinet en piano van Debussy mondt het programma uit in het Quatuor.

De vier musici die optreden zijn naast Tim Brackman op viool, klarinettist Jelmer de Moed, cellist Pieter de Koe en pianist Rik Kuppen. In de intieme huiskamersfeer van de Brackman Boerderij in Eibergen zullen zij de bezoekers een onvergetelijke middag bezorgen. Wilt u dit bijzondere concert bijwonen, stuurt u dan een mail naar info@podiumeibergen.nl. Er is een aantal van 50 stoelen, dus wacht u niet te lang met reserveren.

Informatie
Zaterdag 23 februari om 14.30 uur, Brackman Boerderij, Kormelinkbulten 3 in Eibergen. Toegang 17,50 euro (10,00 euro voor scholieren/studenten). Reserveren noodzakelijk, via info@podiumeibergen.nl. Zie ook:

www.podiumeibergen.nl

Meer berichten