De Plaggenmeijers uit Rekken zijn gastheer van de negentiende editie van de jaarlijkse Berkellandmiddag. Foto: website Plaggenmeijers
De Plaggenmeijers uit Rekken zijn gastheer van de negentiende editie van de jaarlijkse Berkellandmiddag. Foto: website Plaggenmeijers

Fokloristische dansgroepen naar Berkellandmiddag in Rekken

  Cultuur

REKKEN - De Plaggenmeijers uit Rekken zijn gastheer van de negentiende editie van de jaarlijkse Berkellandmiddag op zondag 10 februari in zaal Kerkemeijer in Rekken. Sinds het jaar 2000 verzorgen de folkloristische dansgroepen uit de gemeente een gezamenlijke dansmiddag om de gemeenschapszin te bevorderen.

De jaarlijkse dansmiddag ontstond destijds door samenvoeging van Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo. De dansgroepen kunnen bij bijzondere gelegenheden gezamenlijk aantreden en hiermee de steeds verder toeslaande vergrijzing het hoofd bieden.

Na een eerste gezamenlijke dansavond in 2000, op initiatief van de Achterhookse Folkloredansers uit Ruurlo, is besloten er een jaarlijks terugkerende middag van te maken. Bij toerbeurt is de organisatie in handen van de Achterhookse Folkloredansers, De Plaggenmeijers en De Diekhookse Klumpkes en De Lebbenbruggedansers, allebei uit Borculo. De Koetsendansers uit Hupsel, De Havezathedansers uit Neede en de Rekkense kinderdansgroep De Dréjtöllekes zijn ons ontvallen de afgelopen twee decennia.

De zaal aan de Rekkenseweg 44 in Rekken gaat om 13.30 uur open en het feest begint om 13.40 uur. Iedereen is van harte welkom. Entree is gratis.

Meer berichten