Een deel van de drumfanfare van Euphonia tijdens het marcherende deel van het NK. De Eibergenaren wonnen twee keer goud in Wijchen.
Een deel van de drumfanfare van Euphonia tijdens het marcherende deel van het NK. De Eibergenaren wonnen twee keer goud in Wijchen. (Foto: PR)

Drumfanfare Euphonia uit Eibergen wint laatste NK indoor

  Cultuur

Eibergen - De drumfanfare van Euphonia uit Eibergen heeft zaterdagmiddag in Wijchen het Nederlands kampioenschap in de vierde divisie in de wacht gesleept tijdens het NK Mars & Music Contest van de KNMO.

De drumfanfare onder leiding van instructeur André Floors en tambour-maître Hannie ter Maat kreeg voor het concerterend optreden 90,33 punten en voor het marcherend gedeelte scoorde het 89,69 punten. Dat leverde in beide disciplines de landstitel op. De leden werden 's avonds op feestelijke wijze ingehaald door de minirettes en de leden van het orkest en na mooie woorden van het bestuur werd de avond op feestelijke wijze afgesloten.

Aan deze kampioenswedstrijd van de KNMO namen acht verenigingen deel. Het was naar alle waarschijnlijkheid het laatste NK Mars in een overdekte ruimte. Vanaf dit jaar worden officiële marswedstrijden alleen nog in de buitenlucht gehouden.

Meer berichten