De bestuursleden van het AGK bij de onthulling van de nieuwe naam met rechts naast de banner Renske Mooibroek en geheel rechts wethouder Anjo Bosman.
De bestuursleden van het AGK bij de onthulling van de nieuwe naam met rechts naast de banner Renske Mooibroek en geheel rechts wethouder Anjo Bosman. (Foto: PR)

Achterhoeks Gemengd Koor Borculo: de ene 'A' is de andere niet

  Cultuur

Algemeen Gemengd Koor Borculo heet voortaan Achterhoeks Gemengd Koor Borculo. Woensdag 9 januari onthulde voorzitter Renske Mooibroek in Het Hof in Borculo tijdens een feestelijke receptie ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum de nieuwe naam. De A van AGK staat voortaan voor Achterhoek en niet meer voor Algemeen.

Borculo - De opkomst voor de receptie was groot. Behalve leden, projectleden en partners luisterden ook wethouder Anjo Bosman en verschillende bestuursleden van collegakoren de bijeenkomst met hun felicitaties op.

Het jubileumjaar 2019 zal het hele jaar door met veel muzikale activiteiten worden gevierd. Op 31 maart geeft het Achterhoeks Gemengd Koor Borculo, al meer dan 40 jaar onder leiding van Ina Sprick - de Wilde, een driekorenconcert in Muziekcentrum Borculo. Hiervoor heeft het AGK de dit jaar eveneens jubilerende Chr. Gemengde Zangvereniging De Lofstem (50 jaar) en het Borculo's Mannenkoor (35 jaar) uitgenodigd. Tijdens een feestelijk studieweekend medio maart wordt met ondersteuning van zangpedagoge Ineke ter Hedde nog twee dagen intensief gerepeteerd voor dit concert.

Op 25 mei neemt het AGK deel aan het evenement Mozart in Zutphen. Dit evenement wordt van 24 tot en met 27 mei in Zutphen gehouden. Het Achterhoeks Gemengd Koor Borculo voert dan in de Walburgiskerk de Missa Brevis uit, één van de achttien door Mozart gecomponeerde missen, die tijdens het evenement door achttien koren worden uitgevoerd.

In november geeft het Achterhoeks Gemengd Koor Borculo een feestelijk concert in haar thuishaven Borculo en voor december staat in Borculo een kerstconcert in woonzorgcentrum J.W. Andriessen op het programma.

In haar jubileumtoespraak keek voorzitter Renske Mooibroek zowel terug in de tijd als wel naar de toekomst. Zij benadrukte dat concerten met de juiste stembezetting, niet alleen dankzij de vele trouwe leden, maar zeker ook dankzij de deelname door projectleden ten uitvoer kunnen worden gebracht. Hoewel het koor blij is met de nieuwe en jongere leden die zij het afgelopen jaar heeft mogen begroeten, blijft behoefte bestaan aan tenoren en bassen. "Daarnaast blijft samenwerking met andere koren van belang en hoop ik dat koorzang meer in the picture komt en aantrekkelijker wordt voor een breed publiek."

www.agk-borculo

Meer berichten