Prins Hans de Tweede en Adjudant Ronald - hier incognito in het Beltrumse Glazen Huus enkele weken geleden - zijn klaar voor het Beltrumse carnaval.
Prins Hans de Tweede en Adjudant Ronald - hier incognito in het Beltrumse Glazen Huus enkele weken geleden - zijn klaar voor het Beltrumse carnaval. (Foto: )

Beltrumse nozems klaar voor frühshoppen

  Cultuur

Beltrum - Prins Hans de Tweede en Adjudant Ronald zijn klaar voor het Beltrumse carnaval. Op 20 januari begint het met het frühshoppen vanaf 11.00 uur in het Belhamelhoes ofwel zaal Spilman. Carnavalisten uit de hele regio zijn die zondag van harte welkom.

Om 11.00 uur start het frühshoppen in zaal Spilman. Het programma begint met het officiële gedeelte, waarbij er nader kennis gemaakt wordt met de prins en zijn adjudant. Over en weer worden er door de hoogheden 'zegjes met een knipoog' gedaan. Daarbij horen ook ludieke presentjes, waarmee dikwijls ook nog even een steek onder water wordt gegeven. "Tijdens de voorbereidingen hebben we al onmundig veel schik gehad", vertelt Prins Hans de Tweede. "Ik denk dat het weer een Nozemachtig mooie middag gaat worden. Wij hebben er in elk geval alderbastend veel zin an!"

De dag zal verder muzikaal worden opgeluisterd door het huisorkest van de Belhamels, Valse Loch. En natuurlijk zal ook een spetterend optreden van de Belstars, de dansgarde van de Belhamels, niet ontbreken in het programma.

Na het officiële gedeelte zal de middag worden voortgezet met DJ Raymond van Os, die de zaal nog even flink op de kop zal zetten. Hét moment om nog eens te proosten op een gezellige en goede carnavalstijd.

Meer berichten