Dinie Luimes (links) en Rudy van Noord werden bedankt voor hun trouwe lidmaatschap van CK Jubilate. Foto: Dick Lammers
Dinie Luimes (links) en Rudy van Noord werden bedankt voor hun trouwe lidmaatschap van CK Jubilate. Foto: Dick Lammers (Foto: )

Koffiejufrouw en oud-voorzitter in de bloemen

  Cultuur

Neede - Het jaar begon voor christelijk koor Jubilate Neede met de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst op donderdag 3 januari in gebouw Diekgraven. Hierbij werden twee 'dubbelgepette' jubilarissen gehuldigd.

Voorzitter Ineke Nijland opende de avond. Zij blikte terug op het afgelopen jubileumjaar en maakte de activiteiten bekend voor het komende jaar. Naast de medewerking aan kerk- en zangdiensten treedt het koor ook voor het voetlicht tijdens het Korenfestival in Kampen op zaterdag 18 mei.

Twee jubilarissen werden deze avond gehuldigd voor hun vele jaren trouwe dienst bij het koor. Alt Dinie Luimes spant de kroon met haar vijftigjarig lidmaatschap. Zij ontving uit handen van de voorzitter een sculptuur, beschikbaar gesteld door de Koninklijke Christelijke Zangersbond (KCZB). De jubilaris stak niet onder stoelen of banken verguld te zijn met de bronzen sculptuur. Dinie was behalve vocaliste ook jarenlang verantwoordelijk voor de koffie in de pauze.

Sopraan Rudy van Noord werd voor haar veertigjarig jubileum geëerd met een zilveren armband. Zij heeft tijdens haar zangcarrière jarenlang de functie van voorzitter bekleed. Beide jubilarissen ontvingen verder nog een boeket bloemen.

Meer berichten