Een volle zaal bij de editie van 2016. Foto: Wouter Borre / TC Tubantia
Een volle zaal bij de editie van 2016. Foto: Wouter Borre / TC Tubantia

Herinneringen ophalen met oude films in 't Spieker

  Cultuur

Eibergen - Het jaarlijkse filmfestival in kulturhus 't Spieker in Eibergen wordt op zondag 3 februari vanaf 14.30 uur gehouden. De organisatie is ook dit jaar weer in handen van de Historische Kring en de Stichting Museum de Scheper uit Eibergen.

Op het programma staan vier films. Men kan om te beginnen genieten van filmbeelden uit 1979. Wijlen Hennie Wesselink filmde toen het Pleinfeest, dat werd georganiseerd vanwege het tienjarig bestaan van de Huve.

Uit het jaar 1983 stamt de film van Ben Tragter, waarmee hij een prachtig beeld schetst van het Eibergen en Rekken van toen. Met onder meer een 35 jaar jongere Herman Schepers in het eerste knusse museum en Rekkenaar Jan Konniger in zijn rol van vrijetijdsmolenaar.

Na de pauze wordt het programma voortgezet met een film uit de jaren dertig. De Eibergse stoomblekerij is hierbij fraai in beeld gebracht tijdens het honderdjarig bestaan. Het volledige wagenpark en de ongeveer 700 personeelsleden passeren de revue.

De filmmiddag wordt afgesloten met een film van de videoclub Berkelland met als titel Berkelland Cultuurland.

Kaarten kosten 6 euro en zijn te verkrijgen in museum de Scheper. Reserveren kan ook per telefoon of e-mail. (0545) 47 10 50 info@museumdescheper.nl

Meer berichten