Foto:

KunstKring Ruurlo gaat op herhaling met succesvolle zangcursus

  Cultuur

Ruurlo - De KunstKring Ruurlo prolongeert de cursus 'Zingen met Ziel en Zaligheid' die het afgelopen jaar in het cursusrepertoire werd opgenomen. De cursus was zo succesvol dat deze nu een vervolg krijgt. Een aantal cursisten heeft zich daarvoor opnieuw aangemeld, maar er is nog ruimte voor nieuwe, enthousiaste mensen voor wie het samen zingen voorop staat.

De cursus omvat tien zanglessen in de periode van 17 januari tot en met 21 maart, waarbij het accent ligt op stemvorming en stembevrijding. Yvon Taken, onder meer als dirigente verbonden aan het Ruurlose koor Markant, verzorgt de zanglessen.

Yvon Taken is niet op zoek naar een nieuwe Voice of Holland. Nee, zij nodigt iedereen uit die het fijn vindt om te zingen, of je daarvoor nou veel of minder talent hebt. Technische aspecten daarbij, als stemgebruik, stemontwikkeling, stemexpressie en stembeleving, komen allemaal voorbij, maar staan steeds in dienst van het plezier in het samen zingen.

Yvon Taken woont al vele jaren in het buitengebied van Ruurlo. Naast het dirigeren en begeleiden van koren en ensembles biedt zij als muziektherapeute in haar praktijk 'Gaia Praktijk voor Healing & Muziektherapie & Ervaringsplek' de mogelijkheid mensen die herstellende zijn van een ziekte te leren de eigen zangstem therapeutisch in te zetten om het genezingsproces te ondersteunen.

De cursus wordt gegeven in de grote zaal van het Kulturhus aan de Nieuwe Weg 5 in Ruurlo, op tien donderdagmiddagen van 13.30 tot 15.00 uur. De kosten voor de gehele cursus bedragen 130 euro. Leden van de KunstKring Ruurlo betalen 125 euro. Dit is exclusief partituren. Voor meer informatie en aanmelden: cursusadministratie@kunstkringruurlo.nl of bel Lieneke Tanis via tel. 06-51609497. Of kijk op: www.kunstkringruurlo.nl

Meer berichten