De Top2000-kerkdienst in 2015 in Eibergen met More Music. Dit keer wordt de dienst in Rekken gehouden. Archieffoto: Jan Houwers/TC Tubantia
De Top2000-kerkdienst in 2015 in Eibergen met More Music. Dit keer wordt de dienst in Rekken gehouden. Archieffoto: Jan Houwers/TC Tubantia

Top2000-viering in ander jasje in Rekkense Antoniuskerk

  Cultuur

Rekken - De jaarlijkse Top2000-viering wordt op vrijdag 28 december in de Antoniuskerk in Rekken gehouden. Deze vieringen bestaan sinds 2013. Dominee Fred Omvlee staat feitelijk aan de wieg van het fenomeen. In Eibergen heeft hij een aantal jaren geleden een Elvisdienst gehouden.

In 2015 werd in dezelfde geest (de blijde boodschap uitdragen met behulp van eigentijdse muziek) in de Eibergse Oude Mattheuskerk de eerste Top2000-viering gehouden. Deze dienst werd drie jaar lang georganiseerd door de Commissie Vorming en Toerusting. Omdat het hen teveel tijd kostte, is deze commissie ermee gestopt en heeft de werkgroep die in de Antonius kerkdiensten organiseert het overgenomen.

In samenwerking met de Rekkense rk-kerk en Jeugdclub Rekken wordt er op 28 december een bijzondere viering gehouden. De kerk is om 18.00 uur open. Met muziek, koffie, thee en warme chocolademelk komt het publiek in de stemming. Ook kunnen er dan verzoeknummers worden aangevraagd, die na afloop van de dienst gespeeld zullen worden. Technische man Kees van der Werf kan via internet elk mogelijk nummer binnenhalen.

De viering, met als ondertitel 'You 'll be in my heart', begint om 19.00 uur. Medewerking wordt onder andere verleend door de muziekgroep Spirit4U bestaande uit Erik Maas en Kim en Stephanie Willemsen. Gijs Koudijs zal als drummer zijn medewerking verlenen en Jaap Hettinga begeleidt de muziekgroep op cajon. Verder tonen Simon Nagelmaeker en Willy ter Beest hun plezier in de zangkunst. Jeugdclub Rekken maakt deze avond bekend wat het stamppotbuffet van 1 december jongstleden heeft opgeleverd. Organist Arjan Mulder zal op het orgel in elk geval A Whiter Shade of Pale spelen. Dinie Bouwmeester en Emilie van der Schalk zorgen voor de verbindende teksten. Iedereen is van harte welkom.

Vanaf 19.45 wordt het een soort Top2000-café met een gezellige nazit met de aangevraagde nummers als toetje.

Meer berichten