De Midwinterhoornblaozers Geesteren laten de mensen graag kennismaken met hun passie.
De Midwinterhoornblaozers Geesteren laten de mensen graag kennismaken met hun passie.

Midwinterhoornblaozers Geesteren op zoek naar het licht

  Cultuur

Geesteren - "De mystieke klanken van de midwinterhoorn klinken op zijn mooist wanneer u in deze tijd van Advent en Kerst in alle rust, bij voorkeur bij lichtvriezend weer, in het Achterhoekse landschap verblijft", aldus Henk van Woudenberg van de Midwinterhoornblaozers Geesteren. "Als dan op enige afstand onverwachts de klagende tonen van de midwinterhoorn de stilte verdrijven, weet de echte Achterhoeker dat in deze donkere tijd weer het licht wordt aangekondigd. Het gevoel bij dit licht is voor de mensen verschillend: voor de één is het de aankondiging van de geboorte van Jezus, voor de ander de tijd van de zonnewende."

De Midwinterhoornblaozers Geesteren laten de mensen graag kennismaken met dit gebruik. Dit doen ze door op tweede kerstdag een wandeltocht te houden langs een aantal blaaspunten rond het dorp Geesteren. Startpunt van deze zeventiende editie is De Staove op het Kerkplein in Geesteren.

De route van circa 9 kilometer voert de wandelaar door het mooie Geesterse coulissenlandschap. Na afloop kan men in De Staove bijpraten onder het genot van glühwein of warme appelsap.

Onderweg zijn er twee pauzeplaatsen waar de deelnemer snert en/of poffertjes aangeboden krijgt: korenmolen de Ster en theehuis de Busker. Bij de Busker is een demonstratie midwinterhoorn maken. Op de blaaspunten kan men zelf ook een poging wagen om te blazen.

Starten kan tussen 12.30 en 13.30 uur. Kosten: 5 euro, inclusief snert, poffertjes en glühwein. Kinderen betalen 2 euro. Info: midwinterhoornblazers-geesteren.nl

Meer berichten