Hilda Haselberg en André te Dorsthorst exposeren de komende maanden in het gemeentehuis.
Hilda Haselberg en André te Dorsthorst exposeren de komende maanden in het gemeentehuis.

Kunst Hilda Haselberg en André te Dorsthorst in gemeentehuis Borculo

  Cultuur

Borculo - Met de kunstwerken van Hilda Haselberg en André te Dorsthorst stelt Berkelland Cultuur gedurende drie maanden 'ANDER WERK' tentoon in het gemeentehuis van de gemeente Berkelland. De expositie is te zien van 28 november tot en met 28 februari.

Hilda Haselberg is geboren in Barchem en woont in Ruurlo. Ze werkte voorheen in de jeugdzorg, maar ze vond haar echte drive in de kunst. "Mensen vormen voor mij een onuitputtelijke inspiratiebron. De emotie van ieder mens probeer ik in mijn werk te treffen. Ik teken of schilder de mens zoals hij of zij is. Dat kan confronterend zijn, maar altijd zo eerlijk mogelijk."

Dry brush painting

Aanvankelijk begon Hilda heel gedetailleerd te aquarelleren, maar na deelname aan workshops sloeg ze een andere weg in. Op dit moment is ze met een nieuwe techniek bezig: dry brush painting. De toeschouwer denkt voor een foto te staan, maar het blijft een olieverfschilderij op aquarelpapier te zijn.

Workshops

Daarnaast maakt Hilda sculpturen van zelfhardende klei. Voor schilderlessen en workshops 'beelden maken' kan met Hilda contact gezocht worden via tel. 06-10411684

André te Dorsthorst studeerde aan de kunstacademie Minerva in Groningen en werkte daarna vele jaren als grafisch ontwerper en screenprinter. In 2007 ontdekte hij de mogelijkheden van keramiek en sindsdien leeft hij zich uit in het maken van gefantaseerde objecten van klei. Al van jongs af aan heeft het surrealisme zijn voorliefde.

Plukjes klei

André bouwt al zijn werken hol op met plukjes klei. Door met veel geduld en precisie de huid van zijn creatie te bewerken, verkrijgt hij een verfijnde textuur vol verrassingselementen. "Mijn objecten zijn dynamische, vervreemde transformaties in een magisch surrealistische wereld." Zijn werk kenmerkt zich door bijzondere details. "Hoewel ik er soms meer dan 150 uur aan werk, komt het uiteindelijke beeld al doende tot stand; nooit met een vooropgezet plan." Met eveneens verfijnde schildertechniek en vaak met veel kleurgebruik decoreert hij het object tenslotte met oxides en pigmenten.

Atelier in Haarlo

André woont en werkt met zijn vrouw Jeanne in Haarlo. Samen runnen zij daar keramiekatelier Jeandré. Dit atelier en bijbehorende beeldentuin zijn tijdens kunstroutes en atelierdagen te bezichtigen. Info: keramiekatelierjeandre.nl

Ook exposeren in het gemeentehuis? Stuur een mail naar berkellandcultuur@gmail.com

Meer berichten