Crescendo Neede geeft 'uitzwaaiconcert' in Grote kerk

  Cultuur

Neede - Crescendo Neede neemt met haar harmonieorkest deel aan een groot concertconcours in het Muziekcentrum Enschede op zondag 9 december. Ter voorbereiding is er een openbaar try out-concert op vrijdag 23 november in de Grote kerk te Neede, waarvoor alle muziekliefhebbers zijn uitgenodigd. De entree is gratis, maar een gift wordt op prijs gesteld.

Neede - Het harmonieorkest, dat uit in de eerste divisie staat onder leiding van dirigent Hans Schippers. Vrijdag 23 november begint dit try out-concert om 19.30 uur. Speciaal voor alle Needenaren die Crescendo een warm hart toedragen, speelt Crescendo dan alvast de werken die ook tijdens het concours in Enschede worden gespeeld.

Stella Mengerink

Zo speelt tijdens dit try out-concert fluitiste Stella Mengerink onder begeleiding van het orkest het prachtige werk Concertino van Cecile Chaminade.

Erasmus Brass Quintet

Als speciale gast is er deze avond het Erasmus Brass Quintet uit Rotterdam te beluisteren. Een nieuw koperkwintet met een rijk verleden. Het kwintet bestaat uit vijf topmusici die ook allemaal in de befaamde Marinierskapel spelen. Op trompet spelen Jeroen Schippers en Monique de Rooij, op hoorn Arjan van de Merwe, op trombone Frank Kramer en op tuba Hans de Wilde. Het Erasmus Brass Quintet brengt een veelzijdig programma met werken van Mozart, Bach en Bernstein. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Leonard Bernstein ter wereld kwam. Die link is dus voor de hand liggend. Het is overigens het eerste officiële concert van het kwintet onder de nieuwe naam.

Aanmoedigen

Entree van deze avond is gratis, maar een vrije gift na afloop zou Crescendo enorm waarderen. Komt allen kijken en vooral luisteren op vrijdag 23 november. Of kom Crescendo aanmoedigen op zondag 9 december in het muziekcentrum in Enschede. Het orkest speelt dan om 14.30 uur The Sun will Rise Again van Philip Spark, Mannin Veen van Haydn Wood en Poeme Du Feu van Ida Gotkovsky.

De uitslag zal aan het begin van de avond bekend zijn. Ga daarvoor naar www.crescendo-neede.nl 

Meer berichten