Dennis Moorkamp, Alco van Berkel, Jasper Nijkamp (vlnr) tijdens hun inauguratie.
Dennis Moorkamp, Alco van Berkel, Jasper Nijkamp (vlnr) tijdens hun inauguratie. (Foto: )

Bij Oranjerie Ruurlo voldoet het sabreren nu aan alle eisen

  Cultuur

Ruurlo - Oranjerie Ruurlo is donderdag 8 november geïnaugureerd als Caveau de Sabrage door de Confrérie du Sabre d'Or. Medewerkers van de Oranjerie hebben hiermee de bevoegdheid hun gasten te begeleiden bij het sabreren (openen met een sabel) van een fles champagne. Hiermee behoort Oranjerie Ruurlo tot een select gezelschap van bedrijven dat hiertoe bevoegd is.

Alco van Berkel (eigenaar), Jasper Nijkamp (bedrijfsleider) en Dennis Moorkamp (assistent-bedrijfsleider) van Oranjerie Ruurlo werden tijdens de inauguratie beëdigd. Dit betekent dat zij de kunst van het sabreren (het openen van een fles champagne met een sabel) verstaan en daarmee hun gasten mogen begeleiden.

Alco van Berkel: "Tijdens huwelijksceremonies geven we bruidsparen de gelegenheid om in aanwezigheid van hun gasten feestelijk een fles champagne te sabreren, ter ere van hun huwelijk. Ook bij andere feestelijke gelegenheden wordt er regelmatig gesabreerd. De begeleiding bij het sabreren is een kunst en moet aan veiligheidseisen voldoen en kan daarom alleen door een gecertificeerd Maître Sabreur worden gedaan. Met de inauguratie beschikken we nu over drie eigen Maître Sabreurs, waardoor we onze gasten nog meer beleving kunnen geven."

Sinds de tijd van Napoleon wordt champagne op spectaculaire wijze geopend, namelijk met een sabel. Dit noemen we 'sabreren'. De Confrérie du Sabre d'Or zet deze eeuwenoude traditie voort.

Meer berichten