Op zaterdag 17 november is er weer een Lichtjesavond in Rekken.
Op zaterdag 17 november is er weer een Lichtjesavond in Rekken. (Foto: Freeimages.com)

'Geloof, afkomst en achtergrond spelen geen rol bij Lichtjesavond'

  Cultuur

REKKEN - Stichting Lichtjesavonden houdt in samenwerking met vele vrijwilligers al een aantal jaren Lichtjesavonden in Eibergen, Rekken, Enter en Rijssen. Op 17 november is er weer een Lichtjesavond in Rekken.

"Door deze herinneringsbijeenkomsten eenvoudig te houden proberen wij de drempel voor belangstellenden laag te houden om deze avonden te bezoeken. Het belangrijkste hierin is dat geloof, afkomst en achtergrond geen rol spelen", aldus Martine Kuipers van partner Nijkamp Uitvaartzorg.

"Elk jaar mogen wij weer meer bezoekers begroeten. De reacties zijn ook alleen maar positief. Dat is voor ons en de vrijwilligers een enorme stimulans om Lichtjesavond levend te houden en voort te laten bestaan. Daarbij kunnen we de hulp van anderen goed gebruiken voor de invulling van het programma. Mensen die bijvoorbeeld willen zingen, een gedicht willen voordragen of muziek willen maken, kunnen zich melden. Alle suggesties zijn van harte welkom."

Dit jaar zal Lichtjesavond in Rekken worden gehouden op zaterdag 17 november. Het eerste gedeelte van de avond begint om 19.00 uur op de begraafplaats aan de Rekkenseweg. Alle bezoekers krijgen daar bij aankomst een kaars uitgereikt. Er is een programma samengesteld met passende woorden en live muziek. Daarna lopen de deelnemers gezamenlijk naar de begraafplaats aan de Lindevoort waar het programma wordt afgesloten.

"De bijeenkomst zal in z'n geheel ongeveer 45 minuten duren en is ook geschikt voor kinderen. Voor mensen die minder goed ter been zijn zetten wij stoelen klaar en zij mogen zich uiteraard ook per auto verplaatsen naar de begraafplaats aan de Lindevoort."

Op Lichtjesavond is iedereen welkom, ook nabestaanden wiens dierbaren elders gecremeerd of begraven zijn. Tip: neem een zaklantaarn mee. Kuipers: "Een klein beetje winterweer zal ons niet tegenhouden, maar een storm of sneeuwbuien wel. Houdt hiervoor alstublieft de de website www.nijkampuitvaartzorg.nl in de gaten."

Info: stichtinglichtjesavonden@gmail.com

Meer berichten