Drumfanfare Euphonia behaalde zaterdag een dubbele eerste prijs in Schiedam. En dat tijdens het eerste concours van de fanfare.
Drumfanfare Euphonia behaalde zaterdag een dubbele eerste prijs in Schiedam. En dat tijdens het eerste concours van de fanfare.

Drumfanfare Euphonia behaalt dubbele eerste prijs in Schiedam

  Cultuur

De drumfanfare van Euphonia Eibergen (DFE) heeft zaterdag 3 november zeer goed gepresteerd. Bij het concours in Schiedam werden ze op twee onderdelen beoordeeld. Voor het concerterende nummer behaalde de fanfare 90 punten. Dit betekende een 1e prijs met promotie en onderscheiding. Voor het exercerende nummer werd de fanfare beoordeeld met 88 punten. Dit betekende ook een 1e prijs met promotie.

EIBERGEN - Het was de eerste keer dat de bijna veertig leden tellende drumfanfare onder leiding van Andre Floors en tambour-maitre Hannie Ter Maat deel nam aan een concours. De DFE is 5 jaar geleden onstaan vanuit het toenmalige jachthoornkorps (JHK). Bij overgang van jachthoornkorps naar drumfanfare is er een koers bepaald met onder andere als doelstelling om na 5 jaar op concours te gaan.

Dat de club met de deelname hieraan zo hoog scoorde had niemand durven dromen. De vele maanden reperteren op zowel muzikaal als lopend gebied heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Tijdens de exercitie heeft de groep, die voor een groot gedeelte uit gemotiveerde jeugd bestaat, hulp en begeleiding gehad van Peter Grootemaat, voormalig maitre van het JHK.

De gespannen koppen, die te zien waren tijdens het concours en voorafgaand aan het bekendmaken van de uitslag, maakten na de prijsuitreiking al snel plaats voor een groot gejuich en vele tranen van geluk. Dit maakte de lange terugreis met de bus een stuk gezelliger. Bij terugkomst in Eibergen werd de groep feestelijk onthaald door andere leden van de vereniging en de minirettes. Een serenade viel de groep ten deel. Daarna volgde een kleine receptie en heeft de groep de dag gezellig afgesloten met een etentje.

De club is nu uitgenodigd voor het Nederlands Kampioenschap eind januari in Wijchen. Eventuele deelname hieraan word nog besproken, maar de eer van een uitnodiging is alvast binnen.

Meer berichten