Borculose intocht vaart wel bij Berkel en zomp

  Cultuur

Borculo - Sinterklaas komt zaterdag 17 november rond de klok van 14.30 uur per zomp aan in Borculo. Aansluitend wordt er een feest gehouden in Muziekcentrum Borculo.

De intocht trekt al jaren steeds meer publiek. Dat heeft vast en zeker te maken met de mogelijkheden die de Berkel en de Berkelzomp bieden. De Zompenkearls openen tijdig de ophaalbruggen, zodat de gasten uit Spanje bij het aanlegsteiger voor het gemeentehuis aan wal kunnen. Daar krijgen Sinterklaas en zijn pieten een warm welkom van gastvrouw Astrid, een collegelid van de gemeente Berkelland, muziekvereniging Volharding en natuurlijk heel veel kinderen met hun ouders.

Na aankomst en het welkomswoord begeven de Sint en zijn pieten zich richting het Muziekcentrum. De groep volgt muziekvereniging Volharding via het Marktplein, Muraltplein, Voorstad en Scheilaan naar de zaal. Aldaar is iedereen van harte welkom. Daar wordt samen met Sint en zijn pieten een gezellig feest gehouden en is er uiteraard ook de mogelijkheid voor de kinderen om de goedheiligman een hand te geven. Na afloop krijgen de kinderen een kleine attentie.

De intocht wordt mede mogelijk gemaakt door de Borculose Ondernemers Vereniging (BOV).

Meer berichten