Zondagmiddag treden Dennie Christian en De Paloma's (foto) op. Die laatste band is in korte tijd enorm populair is geworden in het circuit.
Zondagmiddag treden Dennie Christian en De Paloma's (foto) op. Die laatste band is in korte tijd enorm populair is geworden in het circuit.

'Ik ga er stiekem wel vanuit dat er een vervolg op komt'

  Cultuur

RIETMOLEN/HAAKSBERGEN - Het is een opmerkelijk jubileum. Want de tiende editie van de Kolderhoeve Party op 16, 17 en 18 november kan zomaar de laatste zijn. De manege op de grens van de Achterhoek met Twente wordt namelijk verkocht en het is nog onduidelijk of de nieuwe eigenaar op dezelfde voet verder wil. "Vandaar dat we extra groots uitpakken", zegt medeorganisator Janny Rupert.

"Het begon ooit omdat we in ons café veel liefhebbers van piratenmuziek over de vloer kregen", vertelt Janny Rupert van café Otten in Rietmolen. "Zij beklaagden zich over de muziekkeus tijdens de zomerfeesten hier in de regio. 'Organiseer dan zelf eens wat', werd er al snel gezegd. Wat die jongens prompt deden. Toen ze er een paar jaar geleden mee ophielden, hebben mijn broer Gerco Thijsen en onze gezamenlijke kameraad Erik Vollenbroek het overgenomen. De rest is geschiedenis."

Veelal uitverkocht

Het evenement is in de loop der jaren uitgegroeid tot een begrip onder de feestgangers in de Achterhoek en Twente. "De party is uitgesmeerd over meerdere dagen, maar de laatste jaren is het de meeste dagen uitverkocht."

Helene Fischer

Een van de grootste publiekstrekkers is 'Atemlos wie Helene', een show op de planken gebracht door de Helene Fischer Tribute Show. "Iets waar we erg trots op zijn. Deze act is nog maar zelden in deze regio te zien en te horen geweest. Een spectaculaire liveshow met een zeskoppige band, achtergrondzangers, dansers, een ledwall, special effects en uiteraard de look-a-like van Helene Fischer." De aanvang die avond is 20.30 uur.

Dennie Christian

Zaterdagavond zijn er optredens van de deejays Feestnation en The Beatcrooks. Deze shows beginnen om 21.30 uur. Zondagmiddag staat in het teken van de piratenhits. "Dan komt de legendarische Dennie Christian en is er een optreden van De Paloma's, een band die in korte tijd enorm populair is geworden. Bovendien is er muzikale omlijsting van de Capri Roadshow."

Vervolg?

Janny Rupert rekent ook nu op een volle bak. "Als de voortekenen niet bedriegen, gaat dat dit jaar opnieuw lukken. De mensen moeten dus niet te lang wachten, want de kaartjes zijn uitsluitend in de voorverkoop verkrijgbaar." De piratenmiddag begint om 16.00 uur. Kaarten zijn onder meer verkrijgbaar bij Van Otten. Of het de laatste aflevering wordt? Janny Rupert zegt het zich niet voor te kunnen stellen: "Dit is een regelrechte succesformule en ik ga er eigenlijk stiekem wel een beetje vanuit dat er een vervolg op komt."

Meer berichten