Eendrachtig lachen in Gelselaar

  Cultuur

Gelselaar - De Eendracht brengt het blijspel Baokman & Baokman ten tonele in zaal Florijn in Gelselaar op 3 en 10 november om 20.00 uur. Op 10 november is er ook een voorstelling om 14.30 uur.

Baokman & Baokman  speelt zich af in de schuur van de gebroeders Baokman. Harm is de oudste, hij is erg lui en een uitvinder van niks. Vandaar dat hij ervoor gekozen heeft om in de winter in de schuur te wonen. Dat scheelt hem in de stookkosten van het huis. En dan kan hij mooi koken op de houtkachel want die brand toch altijd. Zijn broer Leo is een hardwerkende bouwvakker, die zich altijd maar een beetje in de hoek laat drukken. Bij de broers komt dagelijks van alles over de vloer. Van hun getrouwde zus Ans met haar alles behalve sympathieke man Gerrit en hooghartige dochter Karin, tot de bemoeizuchtige buurvrouw Leida. Ook het fanatieke wandelende stel Oscar en Olga komen regelmatig aan. Job de huisvriend is ook niet weg te slaan uit de schuur. Maar niet iedereen komt met de beste bedoelingen. Zeker niet als het blijkt dat er wat te halen valt. Zelfs de politie bemoeit zich ermee. Als dat maar goed afloopt….

Vanaf 23 oktober tot één dag voor de voorstelling kan men kaarten à 7 euro bestellen bij Florijn via tel. 481283. Aan de zaal kosten kaarten 8 euro. Donateurs betalen 6 euro. Basisschoolleerlingen in gezelschap van een volwassene hebben gratis toegang.

Meer berichten